Haberler

Voleybol: Fıvb Dünya Ligi 3. Grup Finalleri

FIVB Turnuva Sorumlusu Marta Centino: "Tüm Bursalı voleybol severleri yarın başlayacak dörtlü finali izlemeye bekliyoruz" TVF Başkan Vekili Üstündağ: "Fair play çerçevesinde güzel bir turnuvanın olmasını diliyoruz"

Türkiye'nin ev sahipliğinde yarın Bursa Cengiz Göllü Voleybol Salonu'nda düzenlenecek 2014 FIVB (Uluslararası Voleybol Federasyonu) Dünya Ligi 3. Grup Finalleri'nin turnuva sorumlusu Marta Centino, "Tüm Bursalı voleybol severleri yarın başlayacak dörtlü finali izlemeye bekliyoruz" dedi.

Kentteki bir otelde gerçekleştirilen turnuvanın basın toplantısına, FIVB Turnuva Sorumlusu Karta Centino, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkan Vekili Mehmet Akif Üstündağ, Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ ile A Milli Takım antrenörü Emanuele Zanini, takım kaptanı Arslan Ekşi, Çin Milli Takımı Antrenörü Guochen Xie, takım kaptanı Weigun Zhong, Küba Milli Takım Antrenörü Luis Sanchez, takım kaptanı Ronaldo Cepeda, Slovakya Milli Takım Antrenörü Flavio Gulimelli ve takım kaptanı Emanuel Kohut katıldı.

FIVB Turnuva Sorumlusu Marta Centino, organizasyonun Türkiye'de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Tüm Bursalı voleybol severleri yarın başlayacak dörtlü finali izlemeye bekliyoruz" dedi.

TVF Başkan Vekili Mehmet Akif Üstündağ, bu organizasyonun Türkiye'de ilk kez düzenlendiğini, Türk Milli Takımı'nın da bu organazisyona ilk kez katıldığını anımsatarak, "Öncelikle dünya liginin Bursa'da oynanmasında katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum. Fair-play çerçevesinde güzel bir turnuvanın olmasını diliyoruz. Turnuvaya katılan tüm takımlara da başarılar diliyorum" diye konuştu.

Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin de Bursa'nın son yıllarda çok önemli spor organizasyonlarına ev sahipliğini başarıyla gerçekleştirdiğini belirterek, kentin adını yine büyük bir organizasyonda duyuracağını ifade etti. Şahin, tüm voleybol severleri yarın ve pazar günü oynanacak müsabakaları izlemeye davet etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ ise tarih ve kültür şehri olan Bursa'nın özellikle son 12 yılda artık spor şehri olarak da anıldığını dile getirerek, Dünya Ligi 3. Grup Finalleri için yaptıkları hazırlıkları tamamladıklarını ve artık organizasyonun başlamasını beklediklerini anlattı.

- Antrenör ve takım kaptanlarının konuşmaları

Çin Milli Takım Antrenörü Gouchen Xie, Bursa'ya ilk kez geldiklerini ve burada kafile olarak büyük bir misafirperverlikle karşılandıklarını dile getirerek, kendilerine gösterilen ilgi nedeniyle teşekkür etti. Xie, Türkiye Ligi'nin de üst düzey bir lig olduğunu bildiklerini anlatarak, "Bizler burada turnuvada elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret göstereceğiz. Yarın ilk maçımızı Küba ile yapacağız. Küba oldukça güçlü bir takım. Ancak buradan en iyi netice ile ayrılarak adımızı finale yazdırmak istiyoruz" dedi.

Çin Milli Takımı kaptanı  Weigun Zhong, Bursa'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, güzel neticelerle ülkelerine dönmek istediklerini bildirdi.

Küba Milli Takım Antrenörü Luis Sanchez turnuvaya katılan diğer takımlara başarı dileyerek, en iyi oyunlarını sahaya yansıtarak sahadan güzel sonuçlarla ayrılmak istediklerini belirtirken, takım kaptanı Ronaldo Cepeda da takım olarak finallere hazır olduklarını dile getirdi.

Slovakya Milli Takım Antrenörü Flavio Gulimelli turnuvada yarın Türk Milli Takımı ile ilk maçlarını oynayacaklarını, bu karşılaşmada en iyi oyunlarını sahaya yansıtarak finale yükselmek istediklerini açıkladı.

Slovakya Milli Takım kaptanı Emanuel Kohut da ilk hedeflerinin yarın ki Türkiye maçını kazanmak olduğunu ondan sonra da finali düşündüklerini dile getirdi.

Türkiye'nin A Milli Takım Antrenörü  Emanuele Zanini ise son yıllarda Türkiye'nin erkek voleybolunda büyük bir gelişim gösterdiğine dikkati çekti.

Bursa'da yapılacak finallere sadece ev sahibi olarak katılmadıklarını hak ederek katıldıklarını kaydeden Zanini, "Küba, Çin ve Slovakya üst düzey takımlar ancak biz de üst düzey bir ekibiz. Sahada sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz" diye konuştu.

A Milli Takım kaptanı Arslan Ekşi de Türkiye olarak Dünya Ligi 3. Grup Finalleri'ne ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu ve gururlu olduklarını bildirdi. Turnuvanın organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür eden Arslan Ekşi, "Bizler buraya kadar hak ettiğimiz için geldik. İnşallah ilk maçımızda yarın Slovakya'ya karşı kendi oyunumuzu sahaya yansıtır, galip gelir ve adımızı finale yazdırırız. Hedefimiz burada şampiyonluğu elde etmek ve dünya liginde kalıcı olmak" dedi.

Basın toplantısının sonunda katılımcılar birlikte anı fotoğrafı çektirdi.

Cengiz Göllü Spor Salonu'nda yapılacak 3. Grup Finalleri'nde yarın 14.00'de Küba-Çin, 17.00'de Türkiye-Slovakya mücadele edecek. Pazar günü ise saat 14.00'de üçüncülük, 17.00'de ise final maçı gerçekleştirilecek. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Voleybol Federasyonu Akif Üstündağ Küba Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title