Haberler

Voleybol: Cev Denizbank Erkekler Şampiyonlar Ligi

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen kupalarda en üst organizasyon olan CEV DenizBank Erkekler Şampiyonlar Ligi'nde, grup maçları tamamlandı.

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen kupalarda en üst organizasyon olan CEV DenizBank Erkekler Şampiyonlar Ligi'nde, grup maçları tamamlandı.

Grup liderleri ile 2. olan takımlar arasında ilk 5 sırayı alanlar ikinci tura yükseldi. Ligde mücadele eden Türk ekipleri Arkas Spor, Ziraat Bankası ve Halkbank da tur atlayan takımlar arasında yer aldı.

A Grubu'ndaki son maçında sahasında, Almanya'nın Recycling Volley takımına 3-2 yenilen Arkas Spor, grubunu 4 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 12 puanla 2. sırada tamamlayarak, tur atladı.

Ziraat Bankası, B Grubu'ndaki son maçını deplasmanda yaptı. Fransa'nın Paris Volley takımını 3-1 mağlup eden ekip, gruptan, 5 galibiyet, 1 yenilgi ve 15 puanla lider çıkmayı başardı.

Halkbank ise D Grubu'nda, sahasında Karadağ'dan Budvanska Rivijera ile karşılaştı. Maçtan 3-0 galip ayrılan Halkbank, grubunda 4 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 11 puanla 2. sırada yer aldı ve tur atlayan takımlar arasına girdi.

Türk ekiplerinin yanı sıra, A Grubu lideri Rus Belogorie Belgorod, C Grubu'nda birinci olan İtalyan Trentino ve 2. sırada yar alan Fransız Tours VB, D Grubu lideri Rus Zenit Kazan, E Grubu birincisi İtalyan Cucine Lube ile ikincisi Polonya ekibi PGE Skra, F Grubu birincisi İtalyan DHL Modena ve ikincisi Polonya temsilcisi Lotos Trefl ile G Grubu'nda 1. sırada yer alan Polonya ekibi Asseco Resovia, 2. turda mücadele etme hakkı kazandı.

Ligde 2. tur, deplasmanlı lig usulüne göre 2 karşılaşma üzerinden yapılacak. İlk maçlar 16-18 Şubat, rövanş maçları ise 1-3 Mart tarihlerinde oynanacak. İkinci tur eşleşmeleri, bugün yapılacak kura çekimiyle belli olacak.

İkinci turdan çıkacak 6 takım ise yine deplasmanlı lig usulüne göre yapılacak 3. turda, yarı finale çıkma mücadelesi verecek.

Kaynak: AA / Spor

Halkbank Polonya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title