Haberler

Voleybol

Üniversiteler Arası Voleybol 2.Lig Grup Birinciliği karşılaşmaları Kars'ta başladı.

Üniversiteler Arası Voleybol 2. Lig Grup Birinciliği karşılaşmaları Kars'ta başladı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen grup birinciliği karşılaşmalarının açılış töreni Prof. Dr. Necati Kaya Spor Salonu'nda yapıldı.

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, törende yaptığı konuşmada, spor, sanat ve kültüre verilen önemin bir milletin gelişmişliğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Spor ile eğitimin bir arada değerlendirilmesinin sağlıklı, üreten, güler yüzlü ve sağlıklı bir toplum oluşmasının yolu olduğuna değinen Özcan, "Biz sporun toplumun tabanına yayıldığı, sporun yaşam boyu devam eden bir alışkanlığa dönüştürülmüş, şiddetten uzak bir centilmenliğe dönüştürülmüş örnek bir spor kültürü oluşturulmuş Türkiye hedefliyoruz" dedi.

Sporu toplumun tabanında yaygınlaştırmak istediklerini ifade eden Özcan,

"Bu tür organizasyonların bu amaca hizmet ettiğinin kanaatindeyim. Organizasyonun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki sporcularımız güzel kazanımlar paylaşacak ve güzel sonuçlar ortaya çıkacaktır. Organizasyona katılan tüm sporculara başarılar diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan ilk karşılaşmada, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Erkek Voleybol Takımı, Van Yüzüncüyıl Üniversitesi erkek voleybol takımları sahaya çıktı. Karşılaşmayı Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Voleybol Takımı 3-0 kazandı.

Kentte 4-8 Aralık tarihlerinde devam edecek müsabakalara Kafkas Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Van Yüzüncüyıl Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi ve Siirt Üniversitesi'nin erkek ve kız voleybol takımları katılıyor.

Törene, rektör yardımcıları Prof. Dr. Mithat Şahin, Prof. Dr. Mehmet Çitil, Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan ile öğrenciler katıldı.

Muhabir: Çağlar Sefertaş

Yayıncı: Emine Konuk - KARS

Kaynak: AA / Yerel

Sami Özcan Türkiye Ağrı Kars Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title