Haberler

Vodafone Türkiye Teknolojinin Mucizeleri ile Dijital Geleceği İnşa Ediyor

Güncelleme:

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt GSMA Mobil Dünya Kongresi'ni değerlendirdi.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, Barselona'da düzenlenen Dünya GSM Birliği (GSMA) Mobil Dünya Kongresi'ni ilk gününde değerlendirdi. Kongrenin bu yılki "Bir sonraki teknolojiyi yaratmak" temasının şirketin çalışmaları ve vizyonu ile paralelliğinin altını çizen Öğüt, geleceğin mobil trendi olarak mobil ödeme sistemleri ve makineler arası iletişim (M2M) teknolojisinin öne çıkacağını belirterek Vodafone Türkiye'nin bu alandaki projelerine dikkat çekti.

24-27 Şubat 2014 tarihleri arasında Barselona'da 19'uncusu gerçekleşen ve dünyanın en büyük mobil teknoloji organizasyonu Dünya GSM Birliği (GSMA) Mobil Dünya Kongresi için Barselona'da bulunan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, kongreyle ilgili değerlendirmelerini açıkladı.

"Bir sonraki teknolojiyi ülkemize kazandırmayı hedefliyoruz"

Gökhan Öğüt, "Mobil teknoloji dünyasına ışık tutan bu organizasyona her sene olduğu gibi bu sene de katılarak, dijital dönüşüm vizyonuyla geliştirdiğimiz yenilikçi teknoloji ve hizmetleri tanıtıyoruz. Bir sonraki teknolojiyi yaratmak çalışma vizyonumuzun bir parçası olduğundan bu seneki kongre bizim için daha da anlamlı. Bu doğrultuda 2014'te gündemimizde Türkiye'yi mobil iletişim ve dijitalleşmede dünya ligine çıkarmak var. Bu doğrultuda, Ar-Ge merkezimiz OKSİJEN'in ürünü olan "Facebook Self Servis" uygulamasının GSM sektörünün Oscar'ları olarak bilinen GSMA Global Mobil Ödülleri 2014'te, En İyi Mobil Müşteri Hizmeti dalında finalist olmasından da ayrıca büyük memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Bu sene "bir sonraki teknolojiyi yaratmak" teması bağlamında Vodafone Türkiye'nin sağladığı teknolojik çözümlere de değinen Gökhan Öğüt bir sonraki teknolojinin mobil ödemeler ve M2M yenilikleri olduğuna dikkat çekti.

"Vodafone Cep Cüzdan ile ödemeler dijitalleşecek"

Mobil ödeme işlem hacminin 2017'de 1 trilyon dolar düzeyinde olması beklendiğini belirten Öğüt, şunları söyledi: "Buradan hareketle, dijital dönüşümün en önemli aşamalarından birinin günlük hayatımızın içinde sıklıkla yer alan ödeme sistemlerinin dijitalleşmesi olduğunu görüyoruz. Vodafone Türkiye olarak, dijital ödeme dönüşümüne odaklanarak bu sistemi baştan aşağı yenileyecek tüketici alışkanlıklarının geliştirirken sektörleri de değiştirecek 4 aşamalı bir "Mobil Ödeme Programı" geliştirdik. Vodafone Cep Cüzdan'ı baştan sona yenilediğimiz program kapsamında, "ödeme sistemlerine sosyal ağların entegrasyonu", "QR kod ile temassız ödeme sistemi", "banka bağımsız ödeme modeli"ve "Multinet ile yapılan anlaşmayla Türkiye çapında 20 bin restoranda mobil ödeme imkânı" sunuyoruz. Yeni programımızın mobil ödeme sistemlerine yeni bir soluk getirecek ve alışveriş kültürünü değiştirerek başta perakende olmak üzere pek çok sektörde domino etkisi yaratacağına inanıyoruz.

Güvenliğin ve özgürlüğün aynı anda çok kritik olduğu alışveriş ve finansal ihtiyaçları karşılarken; nakit paradan, kredi kartından, banka kartından, cüzdandan bağımsız bir hayat olanağı sunan Vodafone Cep Cüzdan servisi çatısı altındaki çözümler, hem bireylerin hem de ticari kurumların iş ve özel yaşam kalitesini çok daha ileriye taşıyacak."

"M2M teknolojisiyle her şey birbirine bağlı olacak"

Gelecekte internetin sadece akıllı cihazlar ve bilgisayarlardan ibaret olmayarak hayatın her alanına dokunur hale geleceğini ifade eden Öğüt, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gelecekte M2M (Makinelerarası iletişim) teknolojisiyle aklınıza gelen herşey birbirine bağlı olacak. GSMA araştırmasına göre 2013'te 195 milyon olan M2M bağlantısı bu yıl 250 milyona çıkacak. Bu alanda da Vodafone Türkiye olarak önemli çalışmalarımız var. Global ölçekteki deneyim ve bilgi birikimimizle şirketlerin hizmetine sunduğumuz M2M teknolojilerinde; 'Enerji Yönetimi ve Sayaç Takibi', 'Filo ve Varlık Yönetimi', 'Uzaktan Bakım ve Kontrol', 'Sağlık' ve "Otomotiv' alanlarında beş temel çözüm üzerine odaklanıyoruz. Bu şekilde tıpkı bireyleri olduğu gibi ülkemizin şirketlerini de geleceğin teknolojilerine hazırlıyoruz. Teknolojinin küçük mucizelerini sunarak Türkiye'yi mobil iletişimde ve dijitalleşmede dünya ligine çıkarma hedefimiz doğrultusunda herkese ilham vermeyi sürdüreceğiz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gökhan Öğüt Barselona Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title