Haberler

Vizyon Sahibi Kişiler Topluma Fayda Sağlıyor

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Nevzat Tarhan, vizyon sahiplerinin işlerinde şevkle çalıştığını, vizyonu olmayanların ise günü kurtarmayı düşündüğünü söyledi.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, vizyon sahiplerinin işlerinde şevkle çalıştığını, vizyonu olmayanların ise günü kurtarmayı düşündüğünü söyledi.

Prof. Dr. Tarhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, liderliğin insanın kendini yönetebilmesi anlamına geldiğini belirterek, kendisini yönetemeyen insanın bir ordunun, ailenin, ekibin ve herhangi bir sınıfın lideri olamayacağını, lider olan kişilerin vizyona ve amaca sahip olduğunu anlattı.

Vizyon sahibi kişilerin işlerinde daha başarılı olduğunu ifade eden Tarhan,

"Vizyon sahibi insan sadece kendini düşünmez, toplumu da düşünür. Örnek verilirse Selimiye Camisi'nin inşaatında çalışan iki işçiye caminin inşaatında çalışmalarının sebebini sormuşlar. Birinci işçi, (Güzel yevmiye veriyorlar, bu sebeple çalışıyorum) demiş. Diğer işçiyse, (Dünyanın en büyük ibadethanesini yapmak için çalışıyorum) diye cevap vermiş. Burada yapılan iş aynı ancak vizyon farklıdır" şeklinde konuştu.

"Vizyonu yüksek olan kişi şevkle çalışarak işinde ilerleyebilir, vizyonu olmayan kişi ise üretken düşünce geliştirmeyerek gününü kurtarmaya çalışır" diyen Tarhan, vizyonu olan insanların kendilerine, ailelerine, yakınlarına, kurumuna ve topluma yararı olacağını bildirdi.

-"Her toplumun bir kişiliği vardır"-

"Vizyon insan" tipinin yanı sıra toplumda "misyon ve komisyon" tipi insan örneklerinin de bulunduğuna dikkati çeken Tarhan, misyon insanının sadece verilen işi yaptığını, komisyon tipinin ise her işte çıkar düşündüğünü vurguladı.

Tarhan, insandaki sevgi duygusunun toplumun her kesiminde olumlu yansıma yaptığını belirterek, "Örgütsel psikolojide de kurumsal sadakat çalışmaları yapılmaktadır. Sistem piramidinde kuruma bağlılık anlanımda, kurumu sevmek, o kurumda geleceğini hissetmek ve son olarak aldığı ücret gelmektedir. Sistem piramidi sıralamasında sevginin şirket yönetimindeki önemi vurgulanıyor" diye konuştu.

Muhabir: Cihan Demirci

Yayıncı: Kemal Kaymak - EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Nevzat Tarhan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title