Haberler

Vizyon Proje Şekilleniyor

Güncelleme:

Bir süre önce çalışmaları başlayan Merkez Camii, 4 kat otopark ve meydan genişletme projesinde alan şekillendi.

İlçe sakinlerini heyecanlandıran projenin kısa sürede bitirilmesi planlanıyor.

Sultanbeyli büyük bir projeye daha kavuşuyor. Geçtiğimiz günlerde başlayan Merkez Camii, 4 katlı otopark ve meydan genişletme çalışmalarında alan neredeyse şekillendi. Yaklaşık 21 bin metrekare alanda yapılacak olan çalışmalarda Merkez Camii yeniden inşa edilecek. Cami önünde 3 bin metrekarelik bir meydan olacak ve meydanın altında 4 katlı, 350 araçlık bir otopark hizmet verecek. Şu sıralarda projenin hafriyat alım çalışmaları yapılıyor. Yetkililer ilçenin hem büyük bir camiye kavuşacağını hem de kent meydanının 3 bin metrekare daha büyüyeceğini ifade ediyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, projenin kısa bir sürede bitirilmesinin planlandığını kaydetti. Caminin kontrollü olarak yıkıldığını ve bu yıkım gerçekleştikten sonra çalışmalarında hızlandığını ifade eden Başkan Keskin, "İlçemizin bu projeye ihtiyacı vardı. Uzun zamandan beri gündemimizdeydi. İlçemizin böyle bir hizmete kavuşmasına destek veren herkese teşekkür ederim" dedi.

Projenin detayları hakkında da bilgiler veren Başkan Keskin, "Projenin toplam alanı 21 bin metrekare olarak tasarlandı. Osmanlı ve Selçuklu Mimarisi ile harmanlanan cami, yaklaşık 700 kişilik olacak. Cami önüne 3 bin metrekarelik bir meydan yapılması planlanıyor. Meydanın altında 4 katlı 350 araçlık bir otopark inşa edilecek. Meydanda cami derneği için mekan, kütüphane, kadın erkek ayrı abdest alma yerleri ve lavabolar, çocuk emzirme odaları olacak. Cami meydanı peyzaj düzenlemeleri ve ışıklandırma çalışmalarıyla kendine özgü motifleri barındıracak" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hüseyin Keskin Sultanbeyli Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title