Haberler

Vize Belediyesi Çöp Konteynerlerini Yer Altına Alacak

Kırklareli'nin Vize ilçesinde çöpler yer altına alınıyor.

Kırklareli'nin Vize ilçesinde çöpler yer altına alınıyor. Vize Belediyesi, tarafından Trakya Kalkınma Ajansı 2012/2013 Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek programı kapsamında alınan hibe ile yapılacak 'Vize İlçesi Atık Yönetimi Altyapısının Güçlendirilmesi' projesiyle Vize' de çöp konteynerleri yer altına alınacak.

Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, ilk etapta 30 noktada başlatılacak uygulamanın vatandaşın memnuniyeti doğrultusunda genişletilerek devam edileceğini belirtti.

Aynı proje kapsamında 1 çöp toplama aracı, 2 vakumlu süpürge ve 2 atık toplama aracı da alınacağını ifade eden Başkan Yılmaz "İlçede belirlenen noktalara yerleştirilecek 30 adet yeraltı çöp konteyneri sistemi, çöp ve atıkları yer altında saklayarak, koku, bakteri, hastalık ve benzeri istenmeyen sonuçların önüne geçerken, görsel kirliliği de tamamen ortadan kaldıracak. Yeraltı Çöp Konteynerleri sayesinde hem toplanan çöpler görüntü kirliliği oluşturmamış olacak, hem de etrafa uçuşmayacak, kedi-köpek gibi hayvanların çöpleri karıştırmasının ve pis kokuların yayılmasının önüne geçilecek. Mevcut çöp konteynerlerinden 6 kat fazla kapasiteye sahip yeraltı çöp konteynerlerinin, 3'te 2'si yerin altına, 3'te 1'i ise yerin üstüne monte ediliyor. Yeraltı çöp konteyner sisteminin uygulanması ile vatandaşın memnuniyeti, ilerleyen süreçte sistemin yaygınlaşması için de belirleyici olacak" dedi.

Başkan Yılmaz, proje faaliyetleri içerisinde eğitim ve bilgilendirme kampanyaları ile okullara, kurumlara, esnafa ve tüm vatandaşlara geri dönüşebilir ambalaj atıkları, atık piller ve bitkisel atık yağların doğaya verdikleri zararlar, bu atıkların nasıl toplanmaları gerektiği ve toplandıkları takdirde çevreye ve ülke ekonomisine faydaları konusunda bilgi verileceğini kaydetti.

Başkan Yılmaz, "Ambalaj atıklarının toplanması için 40 adet geri dönüşüm konteyneri, atık pillerin toplanması için 50 adet atık pil kutusu ilçede belirlenen noktalara yerleştirilecek. Lavaboya döküldüğünde çevre kirliliğine önemli ölüde yol açan, yemeklerden arta kalan bitkisel atık yağlar konusunda işletme ve mahallelerde yapılan bilgilendirme çalışmalarının ardından bitkisel atık yağları toplamak amacıyla başta okullar ve muhtarlıklar olmak üzere yağ toplama noktaları oluşturulacak. Böylelikle evlerinde ya da işyerlerinde bitkisel atık yağlarını pet şişelerde ya da bidonlarda biriktiren vatandaşlar toplama noktalarına bitkisel atık yağlarını teslim etmeye başlayacak. Belediye görevlileri tarafından motorlu atık toplama araçları ile toplanacak ambalaj atıkları ve bitkisel atık yağlar geri dönüşüme kazandırılacak. Toplama noktalarını kullanma imkanı bulamayan vatandaşların atık bitkisel yağlarını ve ambalaj atıkları ise görevliler tarafından alınacaktır" diye konuştu. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Trakya Bölgesi Selçuk Yılmaz Kırklareli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title