Haberler

Viyana Havalimanındaki Pano Skandalı

Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Schwechat Uluslararası Havalimanı'nda bulunan panoda Türkiye aleyhtarı haber yayınlanması üzerine Alanya Belediye Meclisi, Schwechat ile aralarındaki kardeş şehir uygulamasına son verdi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Schwechat Uluslararası Havalimanı'nda bulunan panoda Türkiye aleyhtarı haber yayınlanması üzerine Alanya Belediye Meclisi, Schwechat ile aralarındaki kardeş şehir uygulamasına son verdi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, meclis toplantısındaki konuşmasında, Schwechat Uluslararası Havalimanı'nda yolcu gidiş salonunda yer alan reklam panosundaki Türkiye aleyhtarı protestonun kendilerini üzdüğünü söyledi.

Olayın kardeş şehirlerinde gerçekleşmesinin vahim olduğunu belirten Yücel, Schwechat yetkilileriyle konuyla ilgili yazıştıklarını ifade etti.

Kendilerine gelen cevabı 2 Ağustos'ta yaptıkları meclis toplantısında okuduklarını anlatan Yücel, şöyle konuştu:

"Bizlere 'Panodaki yazıların Schwechat ile ilgisi bulunmadığını, ifade özgürlüğünün olduğunu, yerel ve genel hükümetin etkisinin olmadığını, Türkiye'deki politik gelişmelerin de tüm dünyada takip edildiğini' bildirdiler. Avusturya'da ifade özgürlüğünün hatırlatılmasına bizim de söyleyecek sözümüz vardı. İfade özgürlüğünün olması, Cumhurbaşkanımıza hakaret etme hakkı vermez. Bunu kabul edemeyiz. O yazıları hatırlattığımız belediye başkanının bizim yanımızda olmasını beklerken, verdiği cevap şaşırttı. Hiç kimsenin bizleri bu şekilde üzmeye hakkı yoktur."

Kardeş şehirden içlerini rahatlatacak bir açıklama beklerken aynı havaalanında ikinci yazının çıktığına işaret eden Yücel, "Kanaatimce artık bu kardeşliğin devam etmesine gerek yok. Oysa istenmeyen böyle bir hadisenin çıkmasını ben olsam engellerdim." değerlendirmesinde bulundu.

Belediye Meclisi, parti grup sözcülerinin konuşmasının ardından Alanya ve Schwechat kardeş şehir protokolünün iptali istemiyle sunulan tasarıyı kabul etti.

Kararın ardından, yaklaşık 15 yıl önce Schwechat Belediyesi ile yapılan kardeşlik anlaşması metni, Yücel tarafından Belediye Meclis Salonu'ndaki duvardan indirildi.

Olay

Avusturya'nın başkenti Viyana'nın Schwechat Uluslararası Havalimanı'ndaki panoda, "Türkiye, 15 yaş altı çocuklarla cinsel ilişkiye izin veriyor" başlığıyla yayınlanan haber, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun tepkisi ve girişimde bulunması sonrası kaldırılmıştı. Havalimanındaki skandalın ardından Avusturya Maslahatgüzarı, Dışişleri Bakanlığına çağrılarak Türkiye'nin tepkisi iletilmişti.

Geçen haftalarda da aynı havalimanındaki ekranda "Türkiye tatiliyle sadece Erdoğan'ı destekliyorsunuz" başlığıyla Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtı yayınlanan haber, yine Dışişleri Bakanlığının müdahalesi sonucu kaldırılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Avusturya Türkiye Alanya Viyana Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title