Haberler

Viyana'da Sınır Aşan Örgütlü Suçlarla Mücadele Konferansı

Birleşmiş Milletler (BM) Uyuşturucu ve Suç Ofisi Başkanı Yuri Fedotov, "Sınıraşan örgütlü suçların sağlık, yaşam, kurumlar, yönetim ve hukuk devleti üzerindeki olumsuz etkisi tartışmasız" dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Uyuşturucu ve Suç Ofisi Başkanı Yuri Fedotov, "Sınıraşan örgütlü suçların sağlık, yaşam, kurumlar, yönetim ve hukuk devleti üzerindeki olumsuz etkisi tartışmasız" dedi.

Fedotov, Avusturya'nın başkenti Viyana'da, Birleşmiş Milletler (BM) Sınır Aşan Örgütlü Suçlarla Mücadele Sözleşmesi'ne Taraf Ülkeler Konferansı'nda yaptığı konuşmada, sözleşmenin insan, göçmen ve ateşli silahlar kaçakçılığı protokollerinden oluştuğunu söyledi.

Fedotov, insan kaçakçılığı, zorla çalıştırma, uyuşturucu, vahşi hayvan kaçakçılığı, yasa dışı finans ve silah hareketliliği, çalınan varlıklarını iadesi, siber suçlar, organ kaçakçılığı, çevre suçları, organize ve terör suçları ile mücadele ettiklerini anlattı.

Sözleşme ve protokollerin organize suçlarla mücadele, adaletin ve hukuk devletinin yaygınlaştırılmasını hedeflediğini kaydeden Fedotov, "Sınır aşan suçların sağlık, yaşam, çevre, kurumlar, yönetimler ve hukuk devleti üzerindeki olumsuz etkisi tartışmasız." diye konuştu.

Fedotov, sınır aşan suçları çözmede yargısal işbirliği, suçluların iadesi ve karşılıklı hukuki yardım, yasa uygulayıcılar arasında iş birliği, ortak inceleme takımı, yasa uygulama birimi ağının kurulması, merkezi otorite ve savcılar arasında angajman ile bilgi paylaşımının artırılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Sınır aşan örgütlü suçlar ile terörizm arasında büyüyen bağın endişe kaynağı olmaya devam ettiğini kaydeden Fedotov, sözleşme ve protokollerin uygulanmasının söz konusu suçların önlenmesinde önemli bir araç olacağını ifade etti.

Sözleşme ve protokollerde sunulan araçların daha iyi kullanılabilmesi için ortak hareket etmeye ihtiyaç bulunduğunu belirten Fedotov, şu ifadeleri kullandı:

"Umut ediyorum bu toplantıya katılan bütün devletler, yükümlülüklerini yeniler, uygulamadaki farklılıkları giderir ve yapıcı bir diyaloğa devam eder. Böylece bu konferans, sınır aşan örgütlü suçların bütün formlarıyla mücadele etmek için kapasite artırma, uygulamanın yaygınlaştırılması ve gözden geçirme görevini yerine getirebilir."

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Avusturya Viyana Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title