Haberler

Vitrine 'Diplomalı Pilavcı' Yazan Esnafın İşleri Açıldı

Güncelleme:

Uşak'ta üniversite mezunu Armağan Sekendiz yaklaşık 8 ay önce kurumsal bir firmadaki yöneticilik işini bırakıp Uşak'ta pilav satmaya başladı.

Uşak'ta üniversite mezunu Armağan Sekendiz yaklaşık 8 ay önce kurumsal bir firmadaki yöneticilik işini bırakıp Uşak'ta pilav satmaya başladı. 11 metrekare dükkanda işe başlayan Sekendiz vitrine astığı diplomalı pilavcı tabelası sayesinde işlerini artırdı, dükkanını büyüttü.

İKİ DİPLOMA SAHİBİ

İki tane diploma sahibi olduğunu söyleyen Sekendiz; "Muhasebe bölümünde okulumu ilk 10'da bitirdim, sonra da açık öğretimden devam etme kararı aldım. Muhasebe ve üzerine işletme okudum. Daha önceki iş tecrübelerimden dolayı İki yıllık okulu bitirdikten sonra özel bir bankada çalışmaya başladım, ondan sonra Uşak'ta bir restoranda devam ettim. 7 sene boyunca işletmelerde çalıştım. Çalıştığım yerde 70 tane personelle uğraşıyordum,fabrika vardı, restoran vardı, bar kısmı vardı, muhasebe vardı. Belli bir süre sonra Bursa'ya taşındım, 5 ay kadar oradaki bir holdingde çalıştım. İnsan kaynakları anlamında 700-750 personelden sorumluydum. Yapılması güzel işler ama bana göre olmadığını anladım." dedi.

''ÇOCUĞUM OLDUĞUNU DUYUNCA MESLEĞİ BIRAKTIM''

Aslen İstanbullu olduğunu söyleyen Sekendiz; "Zeytinburnuluyum ama Eminönü doğumluyum Süleymaniyeli. Zeytinburnu'nda böyle özel bir şey yok ama Eminönü'nde hep bir pilav vardı, çocukluğumuzdan beri hep yediğimiz. Tabi biz bunu hep ayak üzeri el arabalarında yiyorduk. Pilava ilgim o dönemden kalma. Çocuğum olacağını öğrenince muhasebelik mesleğini bıraktım, işin manevi kısmına baktım. Dedim ki insanların 50 kuruşuna talip olacağım. İşe başladığımda dükkanım ufacıktı, 11 metrekare yerde çalışmaya başladım, iş aldı başını gitti, şu an burayı açtık, sonradan Güzel Sanatlar Lisesi'nin kantinini aldık, orayı işletmekteyim. Sabah saat 07'de başlıyorum gece saat 01'e kadar buralardayım. İşimi seviyorum." şeklinde konuştu.

''DİPLOMALARI BEDAVAYA MI ALDIN?''

Sekendiz diplomalı pilavcı olmasının asıl sebebini ise şu şekilde anlattı; "Benim ağabeyim polis memuru, babamın bütün isteği memur olmamdı, memur zihniyeti var, bana 'diplomaları bedavaya mı aldın, 4 yıllık üniversite mezunusun asker ol, polis ol' diyordu. Ben de baba bu diplomaları bir gün bir yerde kullanacağım dedim ve diplomalı pilavcı diye tabela yazdım. Babam bunu ilk gördüğü gün güldü. Sonra dedi ki 'ufak dükkandan başlayacaksın sen bu işten anlamıyorsun bak zarar edersin'.

ÜNİVERSİTELİLER GELMEYE BAŞLADI

Diplomalı pilavcı yazdığımdan bu yana üniversitelilerden talep gelmeye başladı. İnsanların dikkatini çekti. Şimdi her tarafta bir pilavcı tabelası var, ama öyle ama böyle. Bizimki diplomalı pilavcı olunca herkesin dikkatini çekti. Severek yaptığımı da görüyorlar. Sosyal medyada da takipçilerim çoğalmaya başladı. Şükürler olsun açtığımızdan beri zarar etmedik, hep devam ettik."

İŞİ USTALARINDAN ÖĞRENDİ

İşi ustalarından öğrendiğini belirten Sekendiz konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı; " Ne döner takmayı ne pilav yapmayı biliyordum. Burada çalışa çalışa öğrendim hem pilavı normal yapılanlar gibi hemen karıştırıp hazır et sularıyla yapmıyoruz, tamamen bitkisel, 70 sene öncesi nasılsa şimdi de aynı. Her gün sabah kemik suyumuz kaynar, kendimize özel baharatlarımızla harmanlanır sevgiyle birlikte ikram edilir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Eminönü Uşak Yerel Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title