Haberler

Vitiligo Hastası Çocuğa Çevik Kuvvetten Yardım Eli

Harun Sak - Bursa'nın Orhaneli ilçesinde yaşayan vitiligo hastası 12 yaşındaki Binnur İlhan'ın tedavi masraflarını Bursa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü üstlendi.

Harun Sak - Bursa'nın Orhaneli ilçesinde yaşayan vitiligo hastası 12 yaşındaki Binnur İlhan'ın tedavi masraflarını Bursa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü üstlendi.

Çevik Kuvvet Şube Müdürü Oktay Yıldızer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2007'de hayata geçirdikleri "Kardeş Okul Projesi" kapsamında Orhaneli'deki Sırıl Köyü İlköğretim Okulu'nun yanında olmaya çalıştıklarını söyledi.

Kardeş okul olarak belirledikleri ilköğretim okulunun boyasını yaptıklarını, lojmanları tadilattan geçirdiklerini ifade eden Yıldızer, öğrencilerin bir yıllık kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladıklarını, giyecek ve ayakkabı desteğinde bulunduklarını kaydetti.

Okul ve öğrencilerin bu yılki ihtiyaçlarına yönelik olarak Orhaneli'ye gittiklerinde Binnur İlhan'ın durumunu öğrendiklerini belirten Yıldızer,

"Vitiligo hastası çocuğun ailesinin maddi durumunun iyi olmadığını öğrendik. Küçük kızın sağlığına kavuşmasını sağlamak istiyoruz. Tüm çocuklar gibi Binnur da bizim için çok değerli. Tedavisi yaptırıp masraflarını üstlenme kararı aldık. Umuyorum küçük kızımız sağlığına kavuşarak okulunda başarılı olacak" dedi.

Yıldızer, Binnur İlhan'ın tedavi masrafları ile okul ve öğrencilerin ihtiyaçları için gerekli paranın çevik kuvvet personeli ve bu konuda kendilerini yalnız bırakmayan esnafın destekleriyle toplanacağını bildirdi.

Küçük kızın annesi Hatice İlhan (35) ise çocuklarının hastalığı nedeniyle zor durumda kaldıklarını belirterek, "Yıllardır uğraşıyoruz. Çalmadığımız kapı kalmadı. Maddi zorluklar nedeniyle kızımı bir türlü tedavi ettiremedik. Çaresiz kaldığımız anda polisimiz bize elini uzattı. Sağ olsunlar kızıma sahip çıktılar" diye konuştu.

Binnur İlhan da hastalığa yakalandığı günden beri büyük sıkıntı yaşadığını kaydederek, "Her gün Allah'a dua ediyorum bana şifa versin diye. Bu dertten kurtulmak istiyorum. İnşallah geçer. Ben de arkadaşlarım gibi olmak istiyorum. Ellerim onlarınki gibi olsun istiyorum. Arkadaşlarıma hep imrenerek bakıyorum. Daha yaşım küçük. İnşallah tedavi olduktan sonra eskisi gibi olurum" dedi.

-VİTİLİGO HASTALIĞI-

"Ala hastalığı" olarak bilinen vitiligo, deriye renk veren hücrelerin harabiyeti ve görevlerini yapamaması sonucu ortaya çıkıyor. Deride bölgesel veya yaygın olarak beyaz renkli, keskin sınırlı, genellikle yuvarlak ve oval lekelerin görüldüğü vitiligoya her yaşta rastlanabiliyor ancak çoğunlukla 10-30 yaşlarında ortaya çıkıyor. Rahatsızlık, daha çok yüz ve ellerde olmak üzere hemen hemen vücudun her yerinde görülebiliyor.

- BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title