Haberler

Vişne, Enflasyon Verilerini Alt Üst Etti

Dünya’nın birçok ülkesinde ekonomistlerin baş belası olan enflasyon Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde tersine döndü.

Dünya'nın birçok ülkesinde ekonomistlerin baş belası olan enflasyon Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde tersine döndü.

2011 yılında 2 ile 3 lira arasında, 2015 yılında 1 lira 70 kuruş ile 2 lira arasında olan vişne fiyatları 2015 yılına göre yüzde 50 azalarak 1 lira oldu. Vişne, Pazarlar ilçesinde ve çevresinde hükümet yanlısı olarak biliniyor. Vişne de enflasyon, tüm verilerin aksine eksilerde geziniyor.

İç Ege'nin meyve ambarı konumunda olan Kütahya'nın Pazarlar İlçesi vişne üreticileri son yılların en kötü hasat dönemini yaşıyor.

Ağlanacak halde olduklarını belirten vişne üreticileri "İlçemizin tek geçim kaynağı meyveciliktir. Bir yıl boyunca emek harcayıp ürettiğimiz ürünler artık para etmiyor. Meyve suyu fabrikaları sanki anlaşmışlar gibi fiyatı 1 lirada sabit tutuyorlar. Bizim nasıl ki meyve suyu fabrikalarına ihtiyacımız varsa, meyve suyu fabrikalarının da biz üreticilere ihtiyacı var. Bizleri mağdur etmelerine gerek yok. Her seferinde biz üreticinin yanındayız diye beyanatlar veren siyasetçiler, iş adamları, bürokrasi şimdi nerede? Geçen yıl 2 lira vişne alırken zarar etmiyorlardı da şimdimi zarar ediyorlar. Vişne'nin 1 lira olması demek bizlerin tamamen zarar etmesi demektir. İşçilik, gübreleme, budama, nakliye, ilaçlama gibi maliyetler hesaplandığında vişne fiyatları meyve üreticisinin maliyetlerini bile karşılayamaz. 2011 yılında 2 lira 50 kuruş ile 3 lira arasında, 2015 yılı 2 lira olan vişne yüzde 50 tersine pirim yaparak enflasyon verilerini alt üst etti. Bizlere yardım edecek tüm yetkililerden yardım istiyoruz" diye konuşuyorlar. (MB-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kütahya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title