Haberler

Virüsler Biyoterörist Ajanlardır"

Amasya Üniversitesi Biyoloji Kulübü’nün düzenlediği “İlkel Virüsler ile Modern Biyoteknoloji” konulu konferansta konuşan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğretim görevlisi Prof. Dr. Zihni Demirbağ, “Amerika, İngiltere gibi ülkeler biyoterörizm projelerine büyük önem veriyor.

Amasya Üniversitesi Biyoloji Kulübü'nün düzenlediği "İlkel Virüsler ile Modern Biyoteknoloji" konulu konferansta konuşan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğretim görevlisi Prof. Dr. Zihni Demirbağ, "Amerika, İngiltere gibi ülkeler biyoterörizm projelerine büyük önem veriyor. Dolayısıyla virüsler biyoterörist ajanlardır" dedi.

Virüslerin olumlu ve olumsuz yanlarına değinen Prof. Dr. Demirbağ, virüslerin olumsuz yanlarının insan, hayvan, bitki, bakteri hastalıklarına yol açtığını ayrıca biyoterörizm kavramının da artık bir iç ve dış tehdit unsuru olarak literatürde yerini aldığını söyledi.

Virüslerin biyoterörist materyal olarak kullanılmasının herkesin ülkelerin korkulu rüyası haline geldiğini vurgulayan Prof. Dr. Demirbağ, "11 Eylül'den sonra bu kavram daha önemli hale geldi. Amerika, İngiltere gibi ülkeler biyoterörizm projelerine büyük önem veriyor. Dolayısıyla virüsler biyoterörist ajanlardır" diye konuştu.

Virüslerin hep olumsuz olarak algılanmasının yanlış olduğunu vurgulayan Demirbağ, klonlama, gen regülasyonu, genetik yapı araştırmalarına materyal olmaları gibi olumlu yönlerinin birçok bilim adamına Nobel ödülü kazandırdığına değindi.

Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şevket Kandemir ve Sabuncuoğlu Şerefeddin SHMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Önder İdil'in de takip ettiği konferansta Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden maden şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karadeniz Teknik Üniversitesi Yerel Haberler

title