Haberler

Viranşehir OSB İşsizliğe Çare Olacak

Güncelleme:

Viranşehir Kaymakamı Lütfi Kotan, ilçedeki OSB'nin işsizlik sorununu büyük oranda çözüme kavuşturacağını söyledi.

Viranşehir-Şanlıurfa karayolu üzerinde 15. km'de bulunan Viranşehir Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan incelemelerde bulunmak üzere ziyarette bulundu.

Viranşehir Kaymakamlığı'ndan alınan bilgiye göre; Kaymakam Kotan ve beraberindeki heyet 539 bin TL'ye mal olan 25 bin 682 metrekarelik parke taşı ile 3 bin 342 metrekarelik bordür yapımı biten alanı gezdi. Yapımı biten alana Karacadağ Kalkınma Ajansı yüzde 75'lik destek sağladı. Organize sanayisindeki işletmeleri gezen Kaymakam ve beraberindeki heyet iki ay önce faaliyete geçen sulama sistemleri işletmesini gezdi. İmalatı yerince inceleyen Kaymakam Kotan burada yetkililerden bilgi aldı.

YATIRIMLAR DEVAM EDECEK
Kaymakam Kotan'ın ziyaretinden çok memnun kaldıklarını dile getiren Bölge Müdürü Murat Özalkak Organize Sanayi bölgesine yatırımların artarak devam edeceğini dile getirerek şunları kaydetti: "Organize Sanayi Bölgesi'ne son dönemde ciddi yatırımlar yapıldı. İşletme sayımız gittikçe artıyor. 539 bin TL'ye mal olan 25 bin 682 metrekarelik parke taşı ile 3 bin 342 metrekarelik bordür yapımını bitirdik. Ayrıca sizinle bize yeni ulaşan güzel bir haber paylaşmak istiyorum. Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın desteği ile 867 bin TL'lik arıtma tesisi için hibe desteği çıktı. Ayrıca 327 bin TL'lik kilitli parke taşı için hibe desteği aldık. Viranşehir Kaymakamı Sayın Muhammed Lütfi Kotan her zaman yanımızda durdu. Bu desteğinden ötürü kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca eski Valimiz Sayın Celalettin Güvenç'in bize büyük destekleri oldu. Kendilerine teşekkürü bir borç biliyorum. Yeni Valimiz Sayın İzzettin Küçük yeni dönem içinde Viranşehir Organize Sanayi Bölgesine destek çıkacağını ifade etti. Bu bize yeni yatırımlar için güven veren bir durum oldu."

Viranşehir Organize Sanayi Başkanı Bahri Palmanak da desteklerinden ötürü başta Kaymakam Kotan'a olmak üzeri Şanlıurfa Eski Valisi Celalettin Güvenç ve Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreterine teşekkür etti.

2014 YATIRIMLAR YILI OLACAK
İncelemelerin ardından bir açıklama yapan Kaymakam Kotan şöyle konuştu: "Organize sanayi gittikçe büyüyor. Son dönemde aldığı büyük yatırımlarla organize sanayide 2014 yılında birçok işletmenin faaliyete geçeceğine inanıyorum. 2014 yılı organize sanayi bölgesi için yatırımlar yılı olacaktır. Organize sanayi bölgesinin hedeflenen kapasiteye ulaşması ile birlikte Viranşehir'de başta işsizlik sorunu gibi pek çok sorun çözülecek, ilçenin kalkınmasında büyük bir mesafe kat edilecektir."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Muhammed Lütfi Kotan Viranşehir Karacadağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title