Haberler

Viranşehir Organize Sanayi'de Tarihi Mağaralar Ortaya Çıktı

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, Organize Sanayi bölgesinde tarihi mağaraya rastlandı. Mağaraları kapatmaya çalışan işçileri mahalleli durdurdu.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Organize Sanayi içerisindeki bir fabrikanın ek bina için yapılan temel kazısında tarihi mağaralar ortaya çıktı.

2-3 ASIRLIK MAĞARALAR BULUNDU

Viranşehir ilçesi Sesik Mahalllesi'ndeki Organize Sanayi Bölgesi 2. Etabında bulunan bir fabrikanın ek bina temeli için kazı yapan işçiler, tarihi 2-3 asır olduğu tahmin edilen mağaralara rastladı.

MAHALLELİ TARİHİ HATAYI ENGELLEDİ

İddiaya göre, fabrika yöneticilerinin isteği ile mağaraların üstünü kapatmaya çalışan işçileri tesadüfen mahalleli fark etti. Mahallelinin ihbarı üzerine mağaraların bulunduğu bölgede inşaat çalışmaları durdurulurken, mağaralar ortaya çıkarıldı.

BÖLGEDE İNCELEME İSTEDİLER

Mahalleli, organize sanayisinin bulunduğu bölgenin büyük bir bölümünün altında tarihin yattığını savunarak, bölgede inceleme yapılmasını istedi.

Giriş ve havalandırma delikleri bulunan kaya mağaralarının tarihi henüz net olarak bilinmiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Viranşehir Şanlıurfa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title