Haberler

Viranşehir'de Yaz Kur'an Kursları Sona Erdi?

Viranşehir İlçe Müftülüğünce ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde açılan kuran kursları sona erdi.

Viranşehir İlçe Müftülüğünce ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde açılan kuran kursları sona erdi. Bu yıl ki kuran kurslarına toplam 7 bin 500 öğrenci katıldı.

Müftülüğün yaz ayı içerisinde yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi veren İlçe Müftüsü Abdulrakip Arslan, 22 Haziran'da başlayan kuran kurslarında Kuran-ı Kerim öğretiminin yanında çocuklara ahlak ve ilmihal bilgilerinin verildiğini kaydetti.

Yenişehir Mahallesinde bulunan Tepret Camisinde düzenlenen programa İlçe Müftüsü Abdurrakip Arslan'ın yanı sıra Kuran kursu hocaları, kurs öğrencileri ve aileler katıldı.

Yaz boyunca Kur'an-ı Kerim eğitimi alan öğrenciler mezuniyet heyecanı yaşadı.

Mezuniyet töreni sonrasında açıklama yapan İlçe Müftüsü Abdulrakip Arslan, 2015 Yaz Kuran Kurslarının Viranşehir'de çok bereketli geçtiği kaydetti. Kurslara büyük rağbet gösterildiğini ifade eden Arslan, birçok öğrencinin Kuran-ı Kerim okumayı öğrendiğini söyledi.

Diyanet-isleri-başkanlığı tarafından yaz Kuran kurslarının ülkenin 81 ilinde düzenlediğini belirten Arslan, "Yaz kursları Viranşehir'de başarılı geçti. Yaklaşık 2 ay süren eğitimin ardından kursiyerler Kur'an-ı Kerim'i öğrenerek din konusunda önemli bir birikim elde ettiler. Burada başarılı olan kursiyerleri tebrik ediyorum, eğitimde emeği geçen hocalarımızdan da Allah razı olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 2 saat süren programda dereceye giren öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

İlçedeki birçok cami ve Kur'an kursunda Kur'an-ı Kerim dersi görüp derece elde eden kursiyerlere düzenlenen törenle ödülleri verildi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Viranşehir Yenişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title