Haberler

Viranşehir'de 'Paris Katliamı' Kınandı

Güncelleme:

Viranşehir Belediyesi yönetimi 9 Ocak'ta Paris'te yaşamını yitiren 3 Kürt kadın siyasetçiyi anarak, katliamı protesto etti.

Viranşehir'de 'Kara Perşembe' eylemi Kışla Mahallesi'nde bulunan belediye hizmet binası önünde gerçekleşti.

Açıklamaya Viranşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Burun, BDP İlçe Eşbaşkanları Servet Kılıç ve Halis Aktaş, sivil toplum örgütleri temsilcileri, Viranşehir Belediye Meclis Üyeleri, belediye personelleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada açıklama yapan Viranşehir Belediye Başkan Yardımcısı Suna Uluğtürken, 9 Ocak 2013'teki Paris katliamına değinerek, "Tam bir yıl önce, Avrupa'nın kalbi Fransa'nın Başkenti Paris'te üç fidan, üç değerli yoldaş, üç Kürt ve kadın siyasetçi Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez katledildi. Hem de Avrupa'nın kalbinde. Biz bu katliamı nefretle kınıyoruz. Böylesi bir katliamın üzerinden bir yıl geçti ve daha katliam ile ilgili hiçbir adım atılmış değil. Bu katliamın aydınlatılmamasının tek bir nedeni olabilir. Bu barış istemeyen, çözüm sürecinin son bulmasını isteyen güçlerin işidir. Sessiz kalan başta Fransa olmak üzere tüm Avrupa ülkeleri bu katliamın ortağıdır. Biz bir kez daha yoldaşlarımızı saygı ile anıyor ve katliamı nefretle kınıyoruz" dedi. Roboski katliamına da değinen Uluğtürken, savcılık kararına tepki göstererek, "Arkadaşlar bilindiği gibi Roboski'de 34 yurttaşımız, uçaklarla bombalanarak katledildi. Meclisten aldıkları teskere ile yurttaşlarımız Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçaklarla bombalandı ve Kürt halkının yüreğine ateş düştü. Bizler bu katliamın emrini kimin verdiğini sorduk. Fakat bir türlü cevap alamadık. Yine geçtiğimiz gün askeri savcılık kararını vererek takipsizlik kararı verdi. Yani 34 yurttaşımızın katili bulunmadı. Ve dosya raflara kaldırıldı. Bizler bu işin peşini bırakmayacağız. Siz dosyaları raflara kaldırsanız da biz her gün o dosyayı gününüze sunacağız ve adalet yerini bulana kadar devam edeceğiz. 34 yurttaşımızın kanının hesabını vereceksiniz. Hata yapıldı diye bu işin üstünü örtemezsiniz. Yine Roboski katliamını bir kez daha şiddetle kınıyoruz" dedi.

Uluğtürken, konuşmasının sonunda tüm siyasi tutukluların serbest bırakılmasını istedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Viranşehir Fransa Paris Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title