Haberler

Viranşehir de Otogar Esnafı İsyan Ediyor

Güncelleme:

Viranşehir ilçesinde milyonlarca liraya mal olan yeni otogar, önce kavşak daha sonra da tapu sorunu ileri sürülerek iki buçuk yıldır adeta çürümeye terk edildi.

Viranşehir- Mardin Karayolu üzerinde Viranşehir Belediyesi tarafından 2011 yılında yapımına başlanıp 2012 yılı ortalarında bitirilen otogar her seferinde ileri sürülen engellerden dolayı bir türlü hizmete açılamadı. Milyonlarca liraya mal olan 17 bin 500 metrekare arsa üzerinde 5 bin metrekare kapalı alana sahip adeta çürümeye terkedildi. Konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınan Viranşehir Belediyesi ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ise birbirini suçluyor.

Viranşehir Belediyesi yaptığı yazılı açıklamayla, 18-20 Ekim 2012 tarihleri arasında yapılacak olan Karacadan Kültür ve Sanat Festivalinde otogar kompleksinin açılışını yapacağını duyurduğu otogarı, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün otogar mevkiine kavşak yapmadığını ileri sürerek açılış yapmadı.

Daha sonra Viranşehir Belediyesi, 22.01.2013 tarihinde; belediyenin resmi sitesinde yaptığı yazılı açıklamada; Karayolları Müdürlüğü ile yaptığı yazışmalar sonucu otogar için çok kısa bir süre içinde kavşak yapımına başlanacağı ve hemen ardından otogarın Mart 2013'te halkın hizmetine açılacağı müjdesi verildi. Ancak, milyonlarca liraya mal olan söz konusu otogar yine söz verildiği tarihte açılmadı.

Kavşak engeli aşıldı ama bu sefer tapu engeli çıktı. Karayolları Müdürlüğü tarafından karşısına kavşak yapılan otogar, bu sefer de tapu sorununa takıldığı ileri sürüldü. Şanlıurfa'nın büyük şehir olmasının ardından tüm ilçe otogarlarının Büyükşehir Belediyesine bağlandığı Viranşehir otogarının ise tapu sorunu nedeniyle mahkemelik olduğu belirtildi.

Viranşehir Belediyesi yetkilileri konuyla ilgili konuşmak istemezken, Otogar Kooperatif Başkanı Salih Özkan şu ifadelere yer verdi:

"Bu sıkıntıyı hepimiz beraber çekiyoruz. Viranşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Burun, en son telefonda bana 'Biz otogarı büyük şehir belediyesine devretmişiz, bizimle hiçbir alakası yoktur' dedi."

Viranşehir'in Büyükşehir Belediyesi temsilcisi Alettin Milli, de, "Viranşehir Belediyesiyle çok sorun yaşıyoruz. Otogarı devrettiklerini söylüyorlar ama kesinlikle devredilmemiş. Otogarın tapusunu devretmeleri gerekirken sıkıntı çıkarıyorlar. Böyle devam ederse biz de yasal süreç başlatacağız" ifadelerine yer verdi.

Başkan Yardımcısı Mehmet Burun'un otogar esnafına söz konusu otogarın Büyükşehir Belediyesine devrettiklerini, otogarın kendileriyle bir alakasının olmadığını ileri sürdü.

Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı yetkilileri ise, kendilerine üst yazı gönderildiğini, bu yüzden konu hakkında bilgi veremeyeceklerini söylediler.

Milyonlarca liraya mal olan otogar, bürokratik engeller sonucu adeta çürümeye terk edilirken, Viranşehir halkı da otogarın çok uzakta yapıldığından dolayı şikayetlerini dile getirdiler. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Viranşehir Belediyesi Şanlıurfa Mardin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title