Haberler

Viranşehir'de Köylere Kültür Evleri Yapılacak

Güncelleme:

Viranşehir Belediye Eş Başkan Emrullah Cin, köylerde yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi, Köylerde çalışmaların sürdüğünü ifade eden Cin, 2015 yılında en az 10 köyde kültür evleri yapacaklarını, güçlerinin yetmesi durumunda bu sayıyı bu yıl 15'e çıkaracaklarını ifade etti.

Viranşehir Belediyesi'nden alınan bilgiye göre, Cin, "Bu yıl en az 10 köyümüzde kültür evleri yapacağız. Bu sayıyı eğer gücümüz yeterse 15 köye çıkarabiliriz. Her yıl köylerimizde kültür evleri yapacağız. Bu kültür evlerimiz çok amaçlı olacak. Yeri geldiğinde düğünlerimizi ve taziyelerimizi de kültür evlerimizde yapabileceğiz. Evde ders çalışma imkanı olmayan gençlerimiz kültür evlerinde derslerine çalışabilecek. Köylerimizde köy halkı toplantılarını bu evlerde yapabilecek. Yani kültür evlerimiz çok amaçlı olarak kullanılabilecek. Şuan ekiplerimiz alan belirleme çalışmalarına başlamış durumdalar. Havaların düzelmesi ile çalışmalarımız hız kazanacak" diye konuştu.

Şubat ayı meclis toplantısında araç alımı için belediye eş başkanına yetki verilmesini isteyen Cin, belediye araçlarının şehir merkezine yettiğini fakat köylerin de ilçe merkezine eklenmesi ile mevcut araçların hizmeti karşılayamadığını dile getirip yeni araçlar alınması için yetki istemişti. Fakat AK Partili belediye meclis üyeleri belediyenin araç alması için belediye meclisine verilen öneriyi oy çokluğu ile reddetmişti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Viranşehir Belediyesi Emrullah Cin Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title