Haberler

Viranşehir de Kariyer Günlerinde Eba Tanıtıldı

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 14-16 Nisan tarihleri arasında düzenlenen ve yaklaşık 45 üniversitemizin katıldığı 7. Kariyer Günleri etkinliğinde Eğitimde Fatih Projesi ile ilgili stant açıldı.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 14-16 Nisan tarihleri arasında düzenlenen ve yaklaşık 45 üniversitemizin katıldığı 7. Kariyer Günleri etkinliğinde Eğitimde Fatih Projesi ile ilgili stant açıldı.

Orta öğretimdeki öğrencilerin üniversiteleri daha yakından tanımları, üniversiteler hakkında fikir sahibi olmaları amacıyla gelenekselleşen Kariyer Günleri etkinliğinde Fatih Projesi standı açıldı. Standa gelen ziyaretçilere projesinin bileşenlerine EBA (Eğitim Bilişim Ağı) portalı hakkında bilgi verildi.

EBA NEDİR,

EBA(Eğitim Bilişim Ağı) öğretmen ve öğrencilerin çevrim içi ve çevrimdışı içerikleri izleyebileceği bir eğitim platformudur. Türkiye ve dünya da eğitim alanında saygın kuruluşların içeriklerini paylaştığı tamamıyla güvenli bir platformdur. Öğretmelerhttp://www.eba.gov.tr/ adresine tc kimlik ve eba şifresi ile giriş yapıp burada bulunan içeriklerin tamamına ücretsiz bir şekilde ulaşabilmektedir. Öğrencilerde öğretmenlerinin kendileri için oluşturacağı şifre ile buradaki içeriklerden faydalanabilmektedir.

Öğretmenler http://www.eba.gov.tr/ adresine tc kimlik ve eba şifresi ile giriş yapıp "öğrenci şifre" bölümünden öğrencileri için şifre oluşturabilmektedir. EBA portalında konu ve kazanım bazlı binlerce ses, video, görsel ve animasyon bulunmaktadır. İçerik olarak dünyanın en geniş eğitim amaçlı portalıdır.

EBA DERS

EBA ders 4.sınıftan 12. sınıfa kadar temel derslerle hazır ders akışları, interaktif etkinlikler, konu anlatımları, sınavlar ve soruların olduğu EBA içerisinde bir uygulamadır. Bu uygulama ile öğretmenler öğrencileri için etkinlik hazırlayabilir, ödev atayabilir, öğrencileri için online sınav hazırlayabilir ve öğrencilerle ilgili kazanım bazlı raporları sınıf ve öğrenci seviyesinde görüntüleyebilmektedir. Ayrıca öğretmenler hazırladıkları içerikleri okulundaki herhangi bir öğrenciye, herhangi bir sınıfa ya da okulundaki tüm öğrencilerle paylaşma imkanına sahip olmaktadır

E-KURS

E- Kurs modülü ile öğretmen ve öğrenciler konu ve kazanım bazlı binlerce test örneğine erişebilmekte ve bunları kendi bilgisayarlarına, tabletlerine ya da telefonlarına indirip kullanma imkanına sahip olmaktadır. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Şanlıurfa Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title