Haberler

Viranşehir'de Dbp'lilerin Yürüyüşüne Polis Engeli

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde, DBP üyelerinin, son zamanlarda artan çatışmaları protesto etmek için yapmak istedikleri yürüyüşe polis izin vermedi.

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde, DBP üyelerinin, son zamanlarda artan çatışmaları protesto etmek için yapmak istedikleri yürüyüşe polis izin vermedi. Parti binası önünde basın açıklaması yapan HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, yürüyüşe engel olan polis müdürünün kendisine, "Sen benim milletvekilim değilsin" dediğini iddia etti.

Viranşehir'de DBP üyeleri son zamanlarda artan olayları protesto etmek için Kışla Mahallesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüş yapacağını duyurdu. Gerginlik yaşanabileceği ve provokasyon olma ihtimali üzerine ilçede polis ekipleri, yürüyüş güzergahında zırhlı araçlarla önlem aldı. Bir süre sonra parti binası yakınında toplanan, aralarında HDP Şanlıurfa Milletvekilleri İbrahim Ayhan, Leyla Güven ve Ziya Çalışkan'ın da bulunduğu grup yürüyüşe geçmek istedi. Ancak, polis ekipleri zırhlı araçlardan anons yaparak yürüyüşün yasal olmadığı ve ısrar edilmesi durumunda müdahale edileceğini söyledi. Milletvekilleri de polis amirleri ile yaptığı görüşmelerden olumlu sonuç alamadı. Bunun üzerine milletvekilleri kalabalık ile birlikte parti binası önüne giderek basın açıklaması yaptı. Milletvekillerinden İbrahim Ayhan, yürüyüşe engel olan polis müdürünün kendisinin milletvekili olduğunu hatırlatması ve demokratik haklarını kullanacaklarını söylemesine, "Yürüyüş yasaklanmıştır. Sen benim milletvekilim değilsin" dediğini ileri sürdü.

HDP Milletvekilli Leyla Güven ise son zamanlarda yapılan operasyonların ve baskıların kendilerini susturamayacağını ifade ederek, "Seçimlerde bu katliamların karşılığı olarak iktidar sandığa gömülecektir" dedi.

Kalabalık açıklamanın ardından dağılırken, polis ekipleri ilçede güvenlik önlemlerini sürdürdü. - Şanlıurfa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Ayhan Viranşehir Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title