Haberler

Viranşehir 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlaması

Viranşehir’de Aile Destek Merkezi ( VADEM ) Hürriyet ve Kışla Becerikli Kadınlar Merkezleri ile Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Viranşehir'de Aile Destek Merkezi ( VADEM ) Hürriyet ve Kışla Becerikli Kadınlar Merkezleri ile Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlenen etkinliklere çok sayıda kadın katıldı. Kutlama programı çerçevesinde ilk etkinlik Kaymakamlık bünyesinde faaliyet gösteren Viranşehir Aile Destek Merkezinde yapıldı. Kaymakam Huzeyfe Citer'in eşi Pınar Citer'in katılımıyla gerçekleşen etkinlikte konuşan Pınar Citer, kadınlarla bir araya gelmekten dolayı son derece mutlu olduğunu ifade etti. Citer, toplum nezdinde kadınların hak ettiği yere gelmesi gerektiğini belirti. Daha sonra kadınlarla birlikte yemek yiyen Citer, kadınlara birer karanfil hediye ederek 8 Mart Kadınlar Gününü kutladı. İkinci etkinlikte Hürriyet Mahallesinde bulunan Becerikli Kadınlar Merkezinde yapıldı. Burada düzenlenen etkinlikte Kadınlar maharetlerini göstererek çiğ köfteler yoğurdu. Yoğrulan çiğ köftelerin ardından kadınlar müzik eşliğinde günlerini kutladı. Son olarak ÇATOM 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle toplu nikah töreni düzenledi. İlçenin Elbeğendi Mahallesinde düzenlenen toplu nikah töreninde 10 çiftin nikahı kıyıldı.

Toplu nikah töreninde konuşan ÇATOM sorumlusu Ruken Önen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle kadınlara verilecek en güzel hediyenin kanunlar karşısında eşit hakka sahip olmak olduğunu belirterek, nikah töreninde emeği geçen başta Kaymakamımız Dr.Huzeyfe Citer, Viranşehir Belediyesi yetkililerine ve sponsorlara teşekkür etti.

Resmi nikahları kıyılan çiftler ise, toplu nikah organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür ederek hayır dualarında bulundu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hürriyet Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title