Haberler

Vip Taşıma ile İnsan Kaçakçılığı Polis Engeline Takıldı

Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde, Suriyeli mültecileri VİP araçlar ve çok güçlü sürat tekneleri ile Yunan Adası’na geçirdikleri tespit edilen 6 göçmen kaçakçısı organizatör Marmaris’te yakalandı.

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, Suriyeli mültecileri VİP araçlar ve çok güçlü sürat tekneleri ile Yunan Adası'na geçirdikleri tespit edilen 6 göçmen kaçakçısı organizatör Marmaris'te yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Marmaris Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri yaptıkları istihbarı çalışmalar neticesinde çalışma başlattı. Yapılan teknik takip sonunda Suriyeli F.B(39), D.A(26), ile Gürcü uyruklu A.T(31), H.K(36), AK(36), K.G(46)'nın 10-12 kişilik gruplar halinde getirdikleri Suriyeli mültecileri lüks sürat motorları ile kişi başı 3 Bin Euro karşılığında Yunan Adaları'na kaçak yollarla geçirdikleri tespit edildi. Zanlıların arasında Gürcistan uyruklu H.K isimli Fransızca öğretmeni olduğu belirlenen birde kadın bulunuyor.H.K'nin otomobil ileri sürüş teknik eğitmeni ve Rusça, Farsça, İngilizce ve çok iyi Türkçe konuştuğu belirlendi.

Zanlıların İstanbul ve İzmir'e gelen çoğunluğu Suriye uyruklu mültecileri dikkat çekmemek amacıyla özel lüks VİP araçlarla Marmaris İlçesi'ne getirdiği ve değeri 150 ile 200 bin lira arasında değişen süper lüks sürat motorları ile kişi başı 3 Bin Euro karşılığında Yunanistan'ın Simi Adası'na 10 dakika içinde ulaştırdığı belirtildi.

Polisteki işlemleri tamamlanan 6 zanlı Marmaris Adliyesi'ne sevk edildi.Olayla ilgili soruşturma sürüyor. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Marmaris Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title