Haberler

VİOP Akademi Başlıyor

Güncelleme:

VİOP ile ilgili teorik bilgi ve uygulamalı örneklerini piyasa profesyonelleri tarafından katılımcılarla paylaşılacağı bir program olan VİOP Akademi'de eğitimler başlıyor.

Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası (VİOP) ile ilgili teorik bilgi ve uygulamalı örneklerin akademi ve piyasa profesyonelleri tarafından katılımcılarla paylaşılacağı bir program olan VİOP Akademi'de eğitimler başlıyor.

Borsa İstanbul açıklamasına göre, VİOP Akademi Borsa İstanbul ve Boğaziçi Üniversitesi işbirliğiyle kurulan Finans Uygulama ve Araştırma Merkezi (CARF) tarafından 13-14 Eylül tarihlerinde düzenlenecek. Boğaziçi Üniversitesi laboratuvarlarında, akademisyenler ve alanında uzman piyasa profesyonelleri tarafından verilecek eğitimle, VİOP ile ilgili teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı örnekler katılımcıların bilgisine sunulacak.

Borsa İstanbul VİOP Grup Müdürü Muammer Çakır, konuya ilişkin değerlendirmesinde, VİOP Akademi'nin sektör için önemine değinerek, Akademi'nin, Türkiye'de finansal risk yönetimi konusunda eksikleri gidermek için önemli bir fırsat olacağını ifade etti.

Programın hem finans sektöründe kariyer hedefleyenleri hem de aktif finansal piyasa çalışanlarına hitap edeceğini belirten Çakır, iki günlük yoğun programda katılımcılarla VİOP'un tüm detaylarına girileceğini ve katılımcıların programın hemen akabinde birer VİOP yatırımcısına döneceğini beklediklerini kaydetti.

VİOP Akademi'nin ilk oturumu Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi ve SPK Eski Başkanı Prof. Dr. Vedat Akgiray tarafından yapılacak. Sonrasında, türev ürünler ve risk yönetimi konusunda Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Cenk Karahan, Özyeğin Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Emrah Şener, HSBC Portföy Yönetimi Müdür Osman Yılmaz ve piyasanın en aktif oyuncularından Deutsche Securities Menkul Değerler Türev Ürünler Müdürü Ümit Yılmazcan tarafından eğitimler verilecek.

Eğitim konuları arasında "VİOP Piyasası ve Ürünleri", "Vadeli Piyasalarda Fiyatlama", "Opsiyon Fiyatlama Modelleri", "Opsiyon Değerleme ve Stratejileri", "Oynaklık", "VİOP ve Portföy Yönetimi" ve "Profesyonel Gözüyle Türev Uygulamalar" konuları yer alacak.

İki gün sürecek VİOP Akademi ile türev piyasaların en önemli finansal enstrümanı olan opsiyonları detaylı bir şekilde inceleyecek olan katılımcılar, bu ürünleri şirketlerinin risk yönetiminde daha etkin bir şekilde kullanma imkanına kavuşacak. Eğitimin sonunda katılımcılara Boğaziçi Üniversitesi Finans Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin VİOP Akademi sertifikası verilecek.

VİOP Akademi eğitimleri, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilecek. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title