Haberler

VİKO’nun Doğal Kaynakları Koruyalım Temalı Resim Yarışması Sonuçlandı

VİKO'nun 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı kapsamında düzenlediği, doğal kaynakları koruyalım temalı resim yarışması sonuçlandı.

"Haydi Çocuklar! Doğal Kaynaklarımızı Koruyalım, Hep Birlikte Aydınlık Geleceğin Resmini Yapalım" sloganıyla İstanbul ili ilköğretim okullarında ikinci kademe öğrencileri arasında düzenlenen yarışmanın birincisi Yenibosna İlköğretim Okulu öğrencilerinden Saime Öztürk oldu.

Sosyal sorumluluk çalışmalarını, sürdürülebilir ve aydınlık bir gelecek misyonuyla yürüten VİKO'nun bu projesinin amacı; çocuklarımızın 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramını bir yarışma heyecanı içerisinde kutlamasını sağlarken, sürdürülebilir bir gelecek için, doğal kaynaklarımızın önemi konusunda farkındalık oluşturmaktı.

İstanbul genelindeki tüm ilköğretim okullarında ikinci kademe öğrenciler arasında düzenlenen yarışmada toplam 108 okulun resimleri yarıştı. VİKO, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kadir Has Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen yarışmanın sonuçları, aynı zamanda Dünya'nın yaş günü olan 22 Nisan'da Kadir Has Üniversitesi'nde yapılan ödül töreninde açıklandı. Yarışmanın birincisi Yenibosna İlköğretim Okulu öğrencilerinden Saime Öztürk, birincilik ödülü olan netbook ve resim setinin sahibi olurken, ikincilik ödülü dijital fotoğraf makinesi ve resim setini Özel İstanbul Bilim Koleji öğrencilerinden Gözdenur Erbaş, üçüncülük ödülü MP4 player ve resim setini de İcadiye İlköğretim okulundan Gamze Akbaba kazandı. Yarışmada ayrıca mansiyon ödülü olan kol saatine Fatma Süslügil okulundan Cemile Uzun, jüri özel ödülüne de 29 Ekim İlköğretim Okulu'ndan Gizem Mengü sahip oldu.

VİKO, öğrenci ödüllerinin yanı sıra birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerini kazanan okullara, okul içi ortak kullanım alanları için aydınlatma kontrol sistemleri hediye ederek enerji tasarrufunu desteklemektedir.

"Çevre bilincine önem veriyoruz"

Yarışmayı ve sonuçlarını değerlendiren VİKO İnsan Kaynakları Müdürü & Kurumsal Sosyal Sorumluluk Kurul Başkanı Gülay Selki, "VİKO olarak sürdürülebilir gelişimin; topluma katkının önemi ve doğal kaynakların bilinçli kullanımıyla gerçekleşeceğine inanarak KSS projelerimizde eğitime ve çevre projelerine öncelik vermekteyiz. İstedik ki çocuklarımız da hızla tükenen doğal kaynaklarımız konusunda sorumluluklarını tekrar hatırlayarak, neler düşündüklerini resimleriyle bize yansıtsınlar. VİKO olarak sosyal sorumluluk politikamız çerçevesinde; tasarım aşamasından başlayarak üretim ve kullanım sırasında, olumsuz çevresel etkileri minimuma indirecek malzeme ve teknolojileri seçen, enerji ve doğal kaynakların daha verimli şekilde kullanılmasını sağlayan, atıkların çevreye zarar vermemesi için gerekli önlemleri alan, daha yaşanır bir çevre oluşturmak ve bu konuda toplumun duyarlılığını artırmayı hedefleyen bir kuruluşuz. Sürdürülebilir ve aydınlık bir gelecek oluşturmak ve bu konuda toplumun duyarlılığını artırmak için VİKO aydınlık toplum gönüllülerinde katılımıyla sosyal sorumluluk projelerimizi gerçekleştirmekteyiz" dedi.

"Sürdürebilir bir gelecek için çalışıyoruz"

Sürdürülebilir ve aydınlık bir gelecek için sorumluluk alma bilinciyle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Selki, "Küresel ısınma, susuzluk, çevre kirliliği ve doğal kaynakların hızla tüketilmesi gibi dünyamızı etkileyen pek çok olumsuz gelişmenin farkındayız. Doğaya saygılı, ekolojik ve enerji tüketimini azaltan endüstriyel tesisimizde üretimimizi sürdürmekteyiz. Resim yarışmasıyla doğal kaynakların korunması ile ilgili hayalleri resmettik, yine bu projenin devamı olarak tüm paydaşlarımız ve biri üniversite olmak üzere 12 ilköğretim okulu işbirliği ile "Geri Dönüşüm Projesi"ni yürütmekteyiz. Bu projedeki hedefimiz de toplanacak atık kağıtların geri dönüşüme kazandırılması sonucunda elde edilecek gelir ile eğitim kurumlarına destek ve ağaçlandırma faaliyetlerini gerçekleştirmektir. Ayrıca yine bu projeyle çocuklarımızın atık toplama ve çevre duyarlılığı konusundaki farkındalıklarını arttırmayı hedefliyoruz. " diye konuştu.

Jüri üyeleri çok zorlandı…

VİKO'nun jüri üyeleri 108 resim arasında seçim yapmakta zorlandı. Çocukların doğal kaynakları koruma temalı resimlerini, Kadir Has Üniversitesi'nden Prof. Dr. Oktay Anılanmert,ünlü ressam Mehmet Güreli, editör-sunucu Pınar Reyhan Özyiğit, Doç. Dr. Nur Balkır, Öğretim Görevlisi İz Öztat ve Burcu Yağız'dan oluşan jüri üyeleri değerlendirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title