Haberler

Vietnam'ın Ankara Büyükelçisi Cuong, Zonguldak'ta

Vietnam'ın Ankara Büyükelçisi Cuong, Zonguldak'ta- Büyükelçi Cuong, Vietnam'ın Ninh Thuan şehri ile Zonguldak arasında "kardeş şehir" protokolü imzalanması için görüşmelerde bulundu Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Nguyen The Cuong, Zonguldak'ta ziyaretlerde bulundu.

Vietnam'ın Ankara Büyükelçisi Cuong, Zonguldak'ta- Büyükelçi Cuong, Vietnam'ın Ninh Thuan şehri ile Zonguldak arasında "kardeş şehir" protokolü imzalanması için görüşmelerde bulundu Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Nguyen The Cuong, Zonguldak'ta ziyaretlerde bulundu.Büyükelçi Cuong, Vali Ali Kaban'ı ziyaretinin ardından Vietnam'ın Ninh Thuan şehri ile Zonguldak arasında "kardeş şehir" protokolü imzalanması çalışmaları kapsamında Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'le görüştü.Cuong, yaptığı konuşmada, Vietnam-Türkiye ilişkilerinin dönüm noktasında olduğunu belirterek, "Bu ilişkileri daha ileri seviyeye getirebilmek için ellimizden geleni yapacağız. Zonguldak'la kardeş şehir ilişkileri tesis etmekten mutluluk duyacağız" dedi.Belediye Başkanı Akdemir de Zonguldak'ın kardeş şehir görülmesinin mutluluk verici olduğunu dile getirerek, "Bu proje, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, gelenek ve göreneklerin tanıtılması, ekonomik ilişkilerin sağlanabilmesi açısından önemlidir. Bizler iki ülke arasında köprü görevi göreceğiz" diye konuştu.Akdemir, ziyaretin sonunda Cuong'a madenci heykeli ve Devrek bastonu ile yöresel hediyeler takdim etti. ..

Kaynak: AA / Güncel

Zonguldak Vietnam Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title