Haberler

Video Hakemliğine Geçilmesi Gerekiyor"

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor'un başkanı Hikmet Ferudun Tankut, "Kulüp başkanlarının hemen hemen hepsi video hakemliği konusunda hemfikiriz. TFF video hakem konusunda çalışmaya başladı." dedi.

Tankut, gazetecilere yaptığı açıklamada, hakem hatalarının sıkça yaşandığını ve bu nedenle puanların kaybedildiğini söyledi.

Teknolojinin çok geliştiğini ve video hakemliğine geçilmesi gerektiğini anlatan Tankut, şunları söyledi:

" İstanbul'daki Kulüpler Birliği toplantılarında bu konu çok net konuşulmaya başlandı. Kulüp başkanlarının hemen hemen hepsi video hakemliği konusunda hemfikiriz. TFF video hakem konusunda çalışmaya başladı. Dünya kupası organizasyonu içerisinde bir maçta bu uygulandı ve birçok ülkede uygulanma yolunda. Milyar dolarların konuşulduğu futbol sektöründe artık hakemlerin düdüğü ile 'penaltıydı, değildi' veya 'goldü, değildi' noktalarının tartışmanın ötesine çıkması gerekiyor. Teknolojinin de devreye girmesi gerekiyor. Basketbol, voleybol ve teniste bunlar uygulanıyor. Uygulanmasının zorluğu da yok. İstenirse uygulanır ve ona göre dizayn yapılır. O nedenle kaybettiğimiz puanlara üzülüyoruz."

Geçen hafta sonu sahalarında oynadıkları ve 2-0 mağlup oldukları Aytemiz Alanyaspor maçında hakem hatalarının olduğuna değinen Tankut, "Maçtan sonra birçok kanalda tekrar tekrar izledim. Dejan Lazarevıc ve Ceyhun Gülselam'a yapılan çok net penaltılar verilmedi. Aynı zamanda bizim aleyhimize verilen bir penaltı var. 1-0 mağlup başladığımız maçta yüklenirken ikinci golü yedik. Hakem hatalarının çokluğundan her yerde konuşulmaya başlandı." değerlendirmesinde bulundu.

Hafta sonu sahalarında oynayacakları Atiker Konyaspor maçının kendileri için çok önemli olduğunu ve kazanarak biraz olsun rahatlamak istediklerini aktaran Tankut, şöyle devam etti:

"Konyaspor maçının ardından Kayserispor deplasmanına giderek 16 maçla ilk yarıyı tamamlayacağız. Bu iki maçta alacağımız puanlar, ikinci yarı kendi yerimizi belirleme açısından çok önemli. Konyaspor maçından galibiyet bekliyoruz ve 3 puanla rahatlamak istiyoruz."

İkinci transfer döneminde takıma takviye yapılıp yapılmayacağı konusunda gelen bir soruya Tankut, "A ve B planımız, kendimize göre çalışmamız var. Hocamızla bugün görüşeceğiz. Nedir, ne değildir, hangi noktalara alınıp alınmayacağı konusunda. Kalan iki maçımızdan sonra bakacağız" yanıtını verdi.

Kaynak: AA / Spor

Konyaspor İstanbul Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title