Haberler

Siirt'te "Veysel Karani Hazretleri'ni Anma" Etkinlikleri

Güncelleme:

Siirt Valiliği ve Baykan Kaymakamlığınca düzenlenen Veysel Karani Hazretleri'ni anma etkinlikleri türbe avlusunda düzenlenen etkinlikle sona erdi.

Siirt Valiliği ve Baykan Kaymakamlığınca düzenlenen Veysel Karani Hazretlerini anma etkinlikleri türbe avlusunda düzenlenen etkinlikle sona erdi.

Etkinliğin açılışında konuşan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, anlamlı bir günde, anlamlı bir etkinlikte beraber olduklarını söyledi.

Kendisinin peygamberimiz tarafından görülmemesine rağmen sevgiyi kazanmış ve bugüne kadar bütün Müslümanların nezdinde sevgisi devam ettirmiş bir şahsiyet olduğunu söyleyen Vali Tutulmaz, şunları söyledi;

"Bu şahsiyete komşu olan Veysel Karani beldesine ve Siirt'imize bu değerin kıymetini bilinmesi açısından bu tür etkinlikler çok önemli ve bunun önemini kavrıyoruz, değerli halkımız da bunun bilincinde. Beldemiz inanç açısından önemli merkezlerden biridir. Siirt ilimizin değişik bölgelerinde, değişik yerleşim yerlerinde büyük şahsiyetler, büyük dav adamları yaşamakta ve onların manevi huzurlarında Siirt'imiz huzurlu, güvenli bir şehir olarak yaşamını devam etmektedir. Tabi bu şahsiyetlere laik olabilmemiz açısından bunları manevi ortamlarında, manevi yaşantılarında bizlerinde nasiplenmemiz gerekir."

Gece geç saatlere kadar süren etkinlik, Grup Dergah ilahi konseri, semazen gösterisi, Sakal-ı Şerif ziyareti yapılmasının ardından Abdurrahman Önül'ün konserinin ardından program sona erdi.

Etkinliğe Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz'ın yanı sıra Baykan Kaymakamı Mehmet Kocabey, İl Müftüsü Faruk Arvas ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Tutulmaz Veysel Karani Baykan Siirt Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title