Haberler

    Vettel Aracından Memnun Değil

    Red Bull-Renault takımının son 4 yıldır şampiyon olan sürücüsü Sebastian Vettel, 2014 sezonunda yenilenen otomobili RB10'un sürüş tarzına uymadığını söyledi.

    Red Bull- Renault takımının son 4 yıldır şampiyon olan sürücüsü Sebastian Vettel, 2014 sezonunda yenilenen otomobili RB10'un sürüş tarzına uymadığını söyledi.

    Başta 2.4 litre hacmindeki V8 motor yerine 1.6 litrelik turbo beslemeli V6 motorların kullanılması olmak üzere birçok kural değişikliğinin gerçekleştirildiği 2014 Formula 1 sezonunun 14 yarışı geride kalırken, takım arkadaşı Daniel Ricciardo'nun 57, şampiyona lideri Lewis Hamilton'ın ise 117 puan gerisindeki Vettel, Autosport dergisine yaptığı açıklamada, yeni araçları RB10'a alışamadığını belirterek, "Ne zaman aracı zorlamak ya da bir şeyler yapmak istesem, olmuyor. Bence bu, otomobillerin karakterinin yanı sıra yere basma kuvveti ve lastiklerle ilgili. Bu bir bahane sayılmaz, sonuçta benim işim araçtan en iyisini almak. Oldukça ilerleme katettik ama çok daha fazla noktada daha iyisini yapabiliriz" ifadelerini kullandı.

    Bu yıl aracın arka kısmında daha fazla yere basma gücü üretilmesini sağlayan egzoz beslemeli difüzörden yoksun kalan Vettel, virajların girişinde otomobili yönlendirmekte zorlandığını, bunun da aracı limitlerinin altında kullanmasına neden olduğunu şu sözlerle anlattı:

    "Aracı zapt etmek veya zorlamak konusunda koşullara göre hareket etmeniz gerekse de açıkçası her zaman en hızlı şekilde sürmeye çalışırsınız. Bu yılki otomobil istikrarlı tepkiler vermediği için kullanmak, daha ince bir sürüş ve hüner gerektiriyor."

    Singapur Grand Prix'sinde 2. olarak sezonun en iyi yarışını çıkaran Vettel, 2015'e kadar araçta çok büyük gelişme kaydetme şanslarının olmadığını da kabul etti.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Sebastian Vettel Formula 1 Renault Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title