Haberler

Veteriner ve Teknikerlerin Çoğu İşsiz

Güncelleme:

Kamu ve özel sektörde iş bulamayan yüzlerce mühendis, veteriner ve tekniker, yetkililere seslendiler.

Aralarında Batmandan da çok sayıda diplomalı işsizin bulunduğu grup, CHP, MHP başta olmak üzere siyasi parti ve üst düzey bürokratlarla görüştüler.

Batmanda diplomalı işsizler adına bir açıklama yapan Mehmet Salih Atay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından atama bekleyen ülke genelinde toplam sayıları 70 bini aşkın Ziraat Mühendisleri, Gıda Mühendisleri, Su Ürünleri Mühendisleri, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisleri, Veteriner Hekimler ve Teknikerlerin sayıları ile doğru orantılı olarak artan işsizliğe isyan ettiğini söyledi.

Atay açıklamasında şunları söyledi: "Fakülte sayılarının artması ile son yıllarda hızla artan mezun sayısı ciddi işsizlik rakamları ortaya koymuştur. Mezun olanlar ise kadro alamadıklarından özel sektöre itilmiş ve çok zor şartlarda çalışmaktan dolayı ya emek verdiği mesleğini bırakmış, ya da asgari ücretle geçimini sağlamaya çalışmaktadır. 2015 yılının ilk aylarında 10 bin atama yapılsa bile 7 gençten 6'sı işsiz kalıyor. Mehdi Eker'den umutlarını kesmiş olan ve sonuç alıncaya kadar eylemlerine devam edecek olan mühendis, tekniker ve hekimlerin ise tek isteği Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşebilmektir"

Kaynak: Temsilci / Yerel

Mehmet Salih Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title