Haberler

Veteriner Fakültesi AB Proje Ortağı

Güncelleme:

Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Avrupa Birliği projesinde proje ortağı olarak görev alıyor.

Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Sağlığı Ekonomisi ve İşletmeciliği Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Cengiz Yalçın ve Yrd. Doç. Dr. Ahmet Şener Yıldız, Yaşam Boyu Öğrenme Programı (Lifelong Learning Programme) kapsamındaki "Networking to enhance the use of economics in animal health education, research and policy making in Europe and beyond" başlıklı projede proje ortağı olarak görev alıyor.

Proje, yükseköğrenim camiasında ve hayvancılık sektörünün ilgili alanlarında hayvan sağlığı konusunda ekonomi biliminin temel ilke ve metotlarının kullanımını artırmayı amaçlıyor.

Bu genel amaç doğrultusunda: 1) Dünyada bu alanda çalışan akademisyen ve diğer uzmanlar arasında iletişim ve koordinasyonun geliştirilmesi 2) Veteriner Fakültelerinde okutulan "hayvan sağlığı ekonomisi" derslerinin ders müfredatlarının iyileştirilmesi ve 3) lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim materyallerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Proje'de Avrupa'nın 28 ülkesinden 51 ortak ve Avrupa dışından da 9 ortak olmak üzere toplam 60 kurum görev almakta. Kurumların 38'i üniversite, 8'i araştırma enstitüleri ve 6'sı diğer devlet kurumları ve 10'u da sivil toplum kuruluşlarından oluşuyor ve projeye Avrupa Birliği'nden €983,894 fon sağlanıyor.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Dicle Üniversitesi Avrupa Birliği Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title