Haberler

Vestel, Beyaz Eşya Fuarı Living Kitchen'da İlk Kez Yerini Aldı

Vestel, dünya beyaz eşya sektörünü Almanya'nın Köln kentinde buluşturan, beyaz eşya ve ankastre sektörlerinde son teknoloji ve ürünlerin tanıtıldığı Living Kitchen fuarına, 67 farklı ankastre ve solo beyaz eşya ürünüyle katılıyor.

Vestel, dünya beyaz eşya sektörünü Almanya'nın Köln kentinde buluşturan, beyaz eşya ve ankastre sektörlerinde son teknoloji ve ürünlerin tanıtıldığı Living Kitchen fuarına, 67 farklı ankastre ve solo beyaz eşya ürünüyle katılıyor.

Yapılan açıklamaya göre, 14-20 ocak arasında gerçekleştirilen fuarda, Vestel'in 330 metrekarelik alanda sergilediği ürünler arasında A+++ enerji sınıfı ve ekstra sessiz LCD ekranlı bulaşık makinesi, A+++ enerji sınıfı buzdolabı ve çamaşır makinası modelleri, transparan bulaşık makinesi, kurutmalı çamaşır makinesi, visio ve tam dokunmatik kontrollü fırınlar ve kendi kendini temizleyen ankastre fırın yer alıyor.

Açıklamada bu yıl ikinci kez düzenlenen fuara Vestel'in ilk kez katıldığını ifade eden Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, Vestel'in her yıl 13 uluslararası fuarda yer aldığını ve bu fuarların 12'sinde sadece elektronik ürünlerini sergileyebildiklerini aktardı. Beyaz eşya ve ankastre ürünleriyle her yıl önemli bir büyüme oranı yakalayan Vestel'in Living Kitchen'a katılmasının önemine dikkati çeken Turan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Living Kitchen 200'e yakın uluslararası firmanın katıldığı, ankastre beyaz eşya ve mutfak ürünlerinde yeni teknolojilerin tanıtıldığı önemli bir fuar. Biz de Vestel'in beyaz eşya ve ankastre sektörlerindeki etkinliğini göstermek ve pazar payımızı büyütmek için bu fuarda yerimizi aldık. Vestel teknolojisini mevcut ve potansiyel müşterilerimize daha iyi tanıtmayı hedeflediğimiz bu fuardan yeni iş ortaklıkları kurarak ayrılmayı ve bunu beyaz eşya satışlarımıza yansıtmayı amaçlıyoruz."

-"Vestel 2012'de beyaz eşyada yüzde 15 büyüdü,2013 ciro hedefi bir milyar dolar-

Vestel'in 2012 yılında beyaz eşya cirosunun bir önceki yıla göre yüzde 15 büyüdüğünü ifade eden Turan Erdoğan, "Vestel'in toplam ihracatı yüzde 10 arttı. Beyaz eşyanın toplam ihracattaki payı yüzde 30'a ulaştı. 2013 yılında ise beyaz eşyada bir milyar dolar ihracat hedefliyoruz" dedi.

Erdoğan, 2012'de en büyük atılımı bulaşık makinesinde yaptıklarını, bu üründe toplam ihracatı 2011'e göre yüzde 43, ankastre modellerde ise yüzde 44 artırdıklarını ifade etti. Çamaşır makinesinde yüzde 12, buzdolabında ise yüzde 21 ihracat büyümesi gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, Vestel'in özellikle yeni nesil 4 kapılı French Door buzdolabının büyük ilgi gördüğünü, A+ ve üzeri enerji sınıfı ürünlerin buzdolabı satışlarında yüzde 80 paya sahip olduğunu, No Frost model satışlarında ise yüzde 40 büyüdüklerini bildirdi.

-Yeni büyüme alanları Güneydoğu Asya, Uzakdoğu, Afrika ve Güney Amerika-

Vestel'in beyaz eşyada ana ihracat pazarı olan ve sektör genelinde yüzde 6 pazar payına sahip oldukları Avrupa haricinde, diğer coğrafyalarda da büyümeye başladığını anlatan Turan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Küresel bazda etkilerini hala sürdüren finansal krizin gelişmiş ekonomilerin büyüme hızını olumsuz etkilediğini, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu gelişmekte olan ülkelerin ise kriz ortamından ayrıştığını gördük. Avrupa dışındaki pazarlarda 2013 yılında yüzde 20 büyüme bekliyoruz. Avustralya, Kuzey Afrika ve Güney Doğu Asya bölgelerindeki ihracatımıza doping etkisi yarattı. Bu bölgelerdeki ihracatımız önümüzdeki yıl artarak devam edecek. Ayrıca A marka ürün grupları portföyümüze yeni müşterilerimizi ekledik. Avrupa'da ise tasarruf eğiliminin güç kazanması, A+++, A++ ve A+ enerji sınıflarındaki ürünlerimize talebi ciddi oranda artırdı."

Vestel'in Living Kitchen'da sergilediği beyaz eşya ve ankastre ürünleri özellikle enerji tasarrufu, akıllı ürün özellikleri ve tasarımları ile dikkati çekiyor.

Muhabir: Ziya Altunbaş

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Vestel Köln Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title