Haberler

Verona Mermer Fuarı, Eski Günlerini Arıyor

Doğal taş sektöründe yakın zamana kadar dünyanın en büyük fuarı konumunda olan, günümüzde ise İzmir Marble ve Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı ile birlikte dünyanın en önemli 3 fuarından biri olarak bilinen Verona Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, eski günlerini arıyor.

Doğal taş sektöründe yakın zamana kadar dünyanın en büyük fuarı konumunda olan, günümüzde ise İzmir Marble ve Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı ile birlikte dünyanın en önemli 3 fuarından biri olarak bilinen Verona Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, eski günlerini arıyor.

24-27 Eylül 2014 tarihleri arasında 49. kez düzenlenen Verona Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nın 2008 küresel ekonomik kriz sonrasında en sönük yılını yaşadığını belirten Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, sektörün İtalya'da beklentilerine karşılık bulamadığını kaydetti.

Dünyanın en büyük doğal taş üreticileri, ihracatçıları, proje yürütücüleri ve mimarların Verona'da bir araya geldiğini anlatan Kaya, "Fuara katılan Türk firmalarının yüzde 90'ı ile teke tek görüşerek değerlendirmelerini aldım. Verona Fuarı bu yıl, 2008 yılındaki küresel ekonomik kriz sonrasında dip yaptı. Tabii ki, ziyaretçiler vardı. Ancak, geçen yılların çok gerisindeydi" diye konuştu.

Verona Fuarı'nın, 400'ün üzerinde renk ve desen çeşitliliğine sahip Türk doğal taşlarının yurtdışı tanıtımının yapılmasında büyük bir rol oynadığını ifade eden Kaya şöyle devam etti "Bu yıl 58 ülkeden 1.500 fuar katılımcısının ve 45 ülkeden resmi ticaret heyetinin yer aldığı Marmomacc Fuarı'nda Verona Fuar İdaresi'nden alınan veriler doğrultusunda Marmomacc Fuarı'nı ziyaret eden uluslarası ilk 10 ülke, katılımcı sayılarına göre Türkiye, Hindistan ve Almanya'nın ardından üçüncü ülke oldu. İspanya, Fransa, Çin, ABD, Brezilya Rusya ve Mısır, Türkiye'nin arkasından sıralandı."

TÜRKİYE'DEN 112 FİRMA KATILDI

Verona Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na bu yıl 49'u İstanbul Maden İhracatçıları Birliği'nin Milli Katılım Organizasyonuyla, 63 tanesi bireysel katılım olmak üzere toplamda 112 Türk firması 5 bin metrekare alanda katılım gerçekleştirdi ve fuar süresince yeni iş bağlantıları kurma fırsatı yakaladı.

BÜROKRATLAR TÜRK DOĞALTAŞ SEKTÖRÜNE HAYRAN KALDI

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği ve Ege Maden İhracatçıları Birliği'nin davetlisi olarak Verona Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na katılan İhracat Genel Müdürü Veysel Parlak, Maden İşleri Genel Müdür Vekili Sadi Civelekoğlu ve Orman Genel Müdür Yardımcısı M. Zeki Temur, Verona'da Türk firmalarının stantlarını ziyaret etti.

Türk bürokratların Verona Fuarı'nı ziyaretinden çok olumlu izlenimlerle ayrıldıklarını belirten EMİB Başkanı Mevlüt Kaya, bürokratların Türk firmalarının ürünlerinin kalitesinden, stant tasarımlarından ve Türk firmalarının başarılı sunumlarından çok etkilendiklerini, bürokratlarla doğaltaş sektörü ile ilgili bilgi alışverişinde bulunma fırsatını da yakaladıklarını söyledi. Kaya, "Bürokratlar, Türk mermercisinin yaptığı çalışmaları, fuar ortamında dünyadaki rakiplerimizle kıyaslama olanağı sundu. Bürokratlarımız, 'Biz bu kadarını düşünememiştik, beklemiyorduk. Türk doğaltaş sektörü kalitesiyle Türkiye'ye yakışır sunum yaptı' ifadesini kullandılar" diyerek sözlerine son verdi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mevlüt Kaya Verona Xiamen İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title