Haberler

Verimliliği artırmak ve maliyetleri düşürmek için dijitalleşme şart

Güncelleme:

Dijital liderlere göre, dijitalleşme verimliliği ve performansı artırıyor

CSC'nin araştırmasına göre, üst düzey yöneticiler dijital dönüşüm ile başarı arasındaki bağlantının farkındalar. Araştırma, uygulama servisleri, bulut, işbirliği yazılımı ve mobilite gibi yeni nesil dijital teknolojilere yapılan yatırımların gelecek üç yıl içinde artacağına işaret ediyor.

İSTANBUL, 2016 – CSC'nin The Economist dergisinin araştırma birimi The Economist
Intelligence Unit (EIU) işbirliği ile gerçekleştirdiği Dijital Liderler Araştırması'na göre, dijital teknolojilerden kapsamlı bir şekilde yararlanan büyük ölçekli global şirketler, bu teknolojileri tam olarak kullanmayan şirketlere kıyasla, performans, verimlilik ve uyum anlamında daha büyük avantajlar elde ediyorlar.

Dijital teknolojiler ile başarı arasındaki bağlantıyı inceleyen araştırma, kurumlardaki karar alıcıların BT'nin stratejik faydaları ve operasyonel değerine ilişkin görüşlerine, mevcut BT yatırımlarına ve kurumların gelecek üç yıl içinde dijital teknolojiyi ne şekilde hayata geçireceklerine odaklanıyor. Araştırmaya global kurumlardan CEO, kıdemli BT yöneticisi ve diğer C seviyelerinden 500'ü aşkın yönetici katıldı.
Katılımcıların yüzde 8'i, kurumları majör işlevlerin tamamında dijitalleştiği için, "dijital lider" olarak tanımlandı. Dijital liderler belirgin avantajlardan yararlanıyorlar: Kurumlarının stratejik hedeflere ulaşmasında BT'yi vazgeçilmez olarak değerlendiriyorlar, küresel olarak diğer kurumlardan daha entegreler, bilginin fonksiyonlar ve bölgeler arasında paylaşımında daha efektifler. Bunlara ek olarak:

Dijital liderlerin yüzde 37'si, son mali yıldaki finansal performanslarının rakiplerinden çok daha yüksek olduğunu belirtiyor. Diğer şirketlerde bu oran yüzde 11 seviyesinde.
Dijital liderler, genel (public) bulut, işbirliği yazılımı ve bulut tabanlı uygulama servisleri gibi başlıklarda yatırımların önceliklendirilmesinde diğer şirketlerin önündeler.
Dijital liderlerin yüzde 63'ü, önümüzdeki üç yıl içinde toplam BT harcamalarının belirgin biçimde artacağını ifade ederken, bu oran diğer şirketlerde yüzde 52 seviyesinde bulunuyor.
Dijital liderlerin yüzde 44'ü BT stratejisinin temel belirleyicisinin CEO olduğunu belirtiyor.
Dijital Liderler Araştırması'nın, geçtiğimiz yılın sonunda gerçekleştirdikleri Dijital Ajanda Araştırması'nın sonuçlarını pekiştirdiğine dikkat çeken CSC Türkiye Genel Müdürü Alev Alp Esen, "İş dünyasının dijitalleşmenin gücüne inandığını bir kez daha gördük. Yöneticiler, rekabet üzerindeki etkisini günden güne daha çok hissettirmeye başlayan dijitalleşmenin getirdiği fırsatları en iyi şekilde nasıl değerlendirebilecekleri konusunda dijital liderlerden ilham alabilirler" dedi.

Birçok şirket dijital adaptasyonda gecikiyor

BT yatırımları gelecek üç yıl içinde artacak olsa da, CSC'nin araştırması, şirketlerin çoğunluğunun yeni dijital teknolojilerin avantajlarından tümü ile yararlanamadıklarını gösteriyor. Araştırmaya katılanlara göre, dijital liderler BT'nin kuruma katkısına daha yüksek değer biçerken, birçok şirket için BT operasyonel olarak faydalı olsa da strateji üzerinde kritik bir öneme sahip değil.

Dijital liderlerin yüzde 51'i, diğer yöneticilerin ise yüzde 27'si, kurumlarının stratejik hedeflerine ulaşmada BT'yi vazgeçilmez bir partner olarak görüyor.
Katılımcıların yüzde 54'ü verimliliği artırmak için dijitalleştiklerini belirtirken, yüzde 35'lik bir kesim ana hedeflerinin maliyetleri düşürmek olduğunu ifade ediyor.
Dijital liderlerin kurumlarında merkezi BT fonksiyonu toplam BT bütçesinin yüzde 85'ini kontrol ederken, tüm yöneticiler genelinde bu oran yüzde 63'e geriliyor.
Yüzde 25'lik bir kesim dijital teknolojiyi tamamen dijitalleşmiş şirketlerin seviyesine ulaşmanın bir yolu olarak görürken, yüzde 10 için teknoloji rakipleri geride bırakma anlamına geliyor.
Katılımcıların üçte birinden fazlası, yakın gelecekte siber güvenlik araçlarını kullanmayı planlarken, siber açıklara bağlı risklere karşın siber güvenlik harcamalarının geride kaldığı görülüyor.
Bölgesel trendler
Kuzey Amerika'daki şirketlerden katılımcılar, diğer bölgelerdeki benzer şirketlere kıyasla BT stratejilerinden daha sık yararlandıklarını ve stratejik hedeflere ulaşmada BT'nin daha faydalı ya da kritik olduğuna inandıklarını belirtiyorlar. EMEA bölgesi şirketleri, dijital yatırımların verimliliği artırma ve maliyetleri düşürme yolunda önemli bir etken olduğu görüşünde birleşiyorlar. Avustralya, Çin, Hindistan ve Singapurlu katılımcılar mobil teknolojilerin büyümede rol oynadığını belirtiyorlar.

Bankacılık ve para piyasaları şirketleri, dijital teknolojilerin adaptasyonunda agresif bir tutum sergiliyorlar.
Sağlık hizmeti sunan organizasyonlardan katılımcılar, farklılaştırıcı bir etken olmaktan çıkıp bir gereksinim halini alan dijitalleşmeye odaklandıklarını belirtiyorlar.
Sigorta sektöründeki yöneticiler, şirketlerinin diğer şirketlere oranla gelecek yıllar içinde daha dijital olmasını bekliyorlar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title