Haberler

"Verimli İşçi -İşveren, İşkadını ve İşadamı" Ödülleri Açıklandı

Mpm Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Derya, 2009 Yılı "Verimli İşçi -İşveren, İşkadını ve İşadamı" Ödüllerini Kazananları Açıkladı.

Milli Prodüktivite Merkezi(MPM) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Derya, 2009 yılı "Verimli İşçi-İşveren, İşkadını ve İşadamı" ödüllerini kazananları açıkladı. Derya, yılın verimli işçilerinin her birine bin 188 TL ödül verileceğini kaydetti. Derya, bu yılki ödül töreninin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Devlet Bakını Zafer Çağlayan'ın katılımıyla 2-5 Kasım tarihlerinde Antalya'da yapılacağını söyledi.

MPM Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Deryal 2009 yılının "Verimli İşçi-İşveren, İşkadını ve İşadamı" ödüllerini kazananlar hakkında bir basın toplantısı düzenledi. Derya burada yaptığı konuşmada, MPM'nin 1988 yılından bu yana "Yılın Verimli İşçi - İşveren, İş Adamları ve İş Kadınları"nı seçtiğini belirterek, "Yılın verimli işçilerini, MPM bünyesinde oluşturulan bir heyetçe, TİSK ve Türk-İş tarafından gösterilen adaylar arasından titiz bir çalışmanın ardından belirlenmektedir. TİSK'in gösterdiği adaylar arasından 3, Türk-İş'in gösterdiği adaylar arasından 3 olmak üzere toplam 6 işçi, "yılın verimli işçisi" olarak seçilmektedir" dedi. Yılın verimli işçilerinin üst yöneticilerinin ise "yılın verimli işverenleri" olarak ödüllendirildiğini ifade eden Derya, Yılın verimli işkadını ve işadamlarının ise TOBB ve TZOB tarafından bildirilen belli sayıdaki aday arasından, MPM Yönetim Kurulu'nca seçildiğini söyledi. Derya, 1988 yılından bu güne kadar 132 işçi, 113 işveren, 116 işkadını ve işadamı olmak üzere toplam 361 kişinin ödülü almaya hak kazandığını kaydetti.

-ÖDÜL TÖRENİ ANTALYA'DA-

Her yıl, MPM Genel Merkezi'nde "yılın verimli işçi-işveren, iş kadını ve iş adamı" ödüllerininin verildiğini anımsatan Derya bu yılki ödül törenini Antalya'da yapılacağını söyledi. Derya, 2-5 Kasım'da gerçekleştirilecek 16'ıncı Dünya Verimlilik Kongresi'nin son gününde yapılacak ödül törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ında katılacağının bilgisini verdi.

-YILIN VERİMLİ İŞÇİLERİNE BİN 188 TL ÖDÜL-

Derya, "yılın verimli işkadını ve işadamını", gerekse "yılın verimli işçi-işveren"lerini belirlerken bazı kriterlerin olduğunu belirterek, "yılın verimli işkadını ve işadamını" belirleme kriterlerini şöyle sıraladı:

"Marka yaratmak. Verimliliğe ve kaliteye dayalı kurumsal dönüşüm gerçekleştirmek. Uluslararası markalarla rekabet edebilecek konuma ulaşmak. Yenilikçilik. Yatırım ve istihdam kapasitesini artırmak. Ulusal veya uluslararası sosyal yardım ve destek kampanyalarına katkıda bulunmak. Her türlü faaliyette çevreye duyarlı olmak"

Derya, "yılın verimli işçi-işverenleri" belirleme kriterleri hakkında ise şunları söyledi:

"İşçi tarafından geliştirilen buluş, yöntem ya da teknolojinin özelliği nedir? Geliştirilen bu buluş, yöntem ya da teknoloji yıl içinde uygulamaya konuldu mu? Bu buluş üretimde verim ve kalite yönünden nasıl bir gelişme sağladı? Maliyet yönünden nasıl bir gelişme sağladı? İşçi sağlığı ve güvenliği yönünden bir tehlike yaratıyor mu, yaratıyorsa ne gibi bir tehlike yaratıyor, bu tehlikeye karşı bir önlemi de birlikte getiriyor mu? Çevre kirliliği yaratıcı bir etkisi var mı, bunu giderici önlemleri de birlikte getiriyor mu? İşletmede, özellikle verimliliği artırmaya yönelik buluşları, yöntem ya da teknolojiyi geliştirme çalışmalarını özendirici uygulamalar var mı? Aday işçiye bu tür bir özendirme uygulandı mı?." Derya belirlenen kriterlere uyan işçilerin her birine net asgari ücretin iki katı kadar ödül verildiğini belirterek, "Bu yılın ödül miktarı bin 188 TL'dir" dedi.

-İŞÇİ ÖZER HER YIL İŞLETMESİNE 10.3 MİLYON TL EK KAZANÇ SAĞLADI-

Derya, konuşması sırasında yılın verimli işçisi seçilenlerden iki aday ve yılın verimli işkadını ve yılın verimli işadamı seçilen isimlerden birer örnek verdi. TİSK'in aday gösterdiği işçiler arasından MPM tarafından yılın verimli işçisi olarak seçilen Lütfü Özer'in, Garp Linyitleri İşletmesi Müessesesi Müdürlüğü'nde makine teknikeri olarak 22 yıldır görev yaptığını belirten Derya, geliştirdiği proje ile tesisin satılabilir temiz kömür miktarınrı en az 175 bin ton arttırdığını, bununda işletmeye her yıl kazandırdığı ek gelir miktarının 10 milyon 325 bin TL olduğunu kaydetti.

-İŞÇİ ÖZ, YÜZDE 100 YERLİ İLK UÇAK ÇEKER ARACI İMALATI GERÇEKLEŞTİRDİ-

Türk-İş'in gösterdiği adaylar arasından MPM tarafından yılın verimli işçisi seçilen Mehmet Öz'ün, Kayseri 2'inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı Yer Sistemleri Müdürlüğünde araç montaj postabaşısı olarak 27 yıldır görev yaptığını anlatan Derya, "Mehmet Öz, özgün tasarımlı ve yüzde 100 yerli ilk uçak çeker aracı imalatını gerçekleştirerek, önümüzdeki 5 yıllık süreç için toplam 13 milyon 182 bin dolar kazanç sağlamıştır" dedi.

Yılın işkadını ve işadamı seçilen müteşebbislerinden bahseden Derya, "Kayseri Sanayi Odası Meclis Üyesi Sema Elmacıoğlu; mobilya sektöründe sergilemiş olduğu örnek girişimci profili ve çevreye karşı duyarlılığı nedeniyle "yılın verimli işkadını' ödülünü almaya hak kazanmıştır. Bursa Karacabey Ziraat Odası Üyesi Hatice Oruç; uyguladığı tarım yöntemleri ile zeytinciliğin gelişmesine ve ülke ekonomisine yaptığı çok değerli katkıları nedeniyle "yılın verimli işkadını' olarak seçilmiştir. Çerkezköy Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever; istihdam artırıcı çalışmaları, kriz döneminde gerçekleştirdiği yatırımlar nedeniyle "yılın verimli işadamı' ödülünü almaya hak kazanmıştır. Sakarya Akyazı Ziraat Odası Üyesi Sabahattin Mestan; yetiştirdiği alternatif tarım ürünleri ile "yılın verimli işadamı' ödülünü almaya hak kazanmıştır" ifadelerini kullandı.

2009 yılı "verimli işkadını ve işadamları" ödülü alanlar:

"-Sema Elmacıoğlu (Kayseri Sanayi Odası Meclis Üyesi)

-Hatice Oruç (Bursa Karacabey Ziraat Odası Üyesi)

-Dursun Ali Tever (Çerkezköy Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı)

-Şerafettin Aşut (Mersin Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı)

-Mustafa Suat Hacısalihoğlu (Trabzon Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı)

-Mehmet Namık Köklüsoy (Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Vekili)

-Sabahattin Mestan (Sakarya Akyazı Ziraat Odası Üyesi)"

2009 yılı "verimli işçi - işverenleri" ödülü alanlar:

-İşçi: Lütfü Özer, İşveren: Paşa Kaya (Garp Linyitleri İşletmesi / Kütahya)

-İşçi: Selda Aydın, İşveren: Şansal Çetin (Bahariye Mensucat / İstanbul)

-İşçi: Mustafa Çınarlı, İşveren: Kenan Yavuz (Petkim / İzmir)

-İşçi: Mehmet Öz, İşveren: Tümgeneral Özden Bayram Argüz (2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı / Kayseri)

-İşçi: Yunus Altunbaş, İşveren: Atilla Kendirli (Coşkunöz Radyatör / Bursa)

-İşçi: Ömer Aslan, İşveren: Osman Tunç Doğan (Hema Endüstri / Çerkezköy-Tekirdağ)

(ANKA)

(EBR/ES/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title