Haberler

Veri Merkezi ve Bulut'a Dönüşüm Konferansı

İstanbul'da gerçekleştirilen "Bölgenin Bir Numaralı Veri Merkezi ve Bulut'a Dönüşüm Konferansı"nda sektör profesyonelleri bir araya gelerek deneyimlerini aktardı.

DataCenterDynamics (DCD) tarafından düzenlenen konferansta AA Sistem Müdürü Ali Can, milli mücadele döneminde Türkiye'nin belkemiği olan ajansın dünyada da en etkili 10 haber ajansından biri olduğunu anlattı.

AA'nın ürettiği haber, fotoğraf ve görüntülerin sadece ulusal değil uluslararası platformda da oldukça kullanıldığını, 35 ülkede ofisi bulunan AA'nın 86 ülkede de temsilciliklerle haber üretimine devam ettiğini aktaran Can, 45 ülkede bin 586 abonesi bulunan Anadolu Ajansında (AA) 74 farklı uyruktan personel görev yaptığını dile getirdi.

Can, günlük bin 200 civarında haber, bin 900 fotoğraf ve 300'den fazla videonun servis edilerek 11 dilde yayın yapıldığını belirtti.

2006-2007'de tüm iş yükünün sunucu mimarili yapılar üzerinde döndüğünü, analizlerin burada yapılmaya çalışıldığını aktaran Can, artık çok farklı teknolojilerin kullanıldığını, Büyük Veri'den (Big Data) anlamlı sonuçlar çıkarmak için derinlemesine çalışmalar yapıldığını ifade ederek, "Yazdığımız ve müşterilerimizin bir sayfa haber olarak gördüğü içeriğin arkasında sayfalarca içerik olabiliyor." dedi.

Kurum olarak yeni bir teknolojiye geçmek istendiğinde nelerin yapılması gerektiğini ve gereken ihtiyaçların neler olduğunu tespit ettiklerini kaydeden Can, "En çok önemsediğimiz konulardan biri de bu teknolojinin yerli insan kaynağıyla üretilmiş olması ve bu topraktan çıkmış olmasıdır." dedi.

AA olarak yerli insan kaynağıyla depolama sistemlerinin geliştirilmesi konusunda yerli bir firmayla iş birliği protokolü yapıldığını, bazı kurumsal hakların kazanıldığını ifade eden Can "Bir iş birliği protokolü imzaladık, bunun üzerine yerli insan kaynağıyla geliştirilen depolama sistemleriyle ilk demomuzu 2015 şubat aylarında yaptık." diye konuştu.

Milli Ürün Stratejisi

AFAD Bilgi Sistemleri ve Haberleşme Dairesi Başkanı İrfan Keskin de kariyerinde AA'nın ayrı bir yeri olduğunu, orada yaptıkları veri merkezi ve sistemle 2014 yerel seçimlerinde çok ciddi bir projenin oluşturulduğunu anlattı.

"Yüzyılın projesi" olarak nitelediği Afet Yönetimi Karar Destek Sisteminin (AYDES) Türkiye envanterinde afet yönetiminde ihtiyaç duyulan her türlü veri, bilgi ve kaynağın tek bir sistem üzerinde toplanmasına, afet yönetiminin Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında paydaşı olan tüm kurum ve kuruluşların aynı sistem üzerinden haberleşmesine ve süreçlerini yönetmesine olanak sağladığını kaydeden Keskin, şu anda AFAD'da kullandıkları yazılımın 2015'te "BM Oscarı" olarak tabir edilen "Afet Geçici Kent Yönetim Sistemi AFKEN" projesiyle dünya birinciliği kazandığını söyledi.

Keskin, bu projeyle AFAD'ın sadece ulusal sınırlar içinde değil sınırlar ötesi hizmet veren bir kurum haline geldiğini vurgulayarak, sözlerini "Alın terinin her zerresinin, her kuruşun ülkemizde kaldığı bir milli ürün stratejisi benimsemeliyiz ve sadece benimsemekle değil bunu kurumlarımızda kullanmalıyız." diye tamamladı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Türkiye Ali Can Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title