Haberler

Vergisiz Miras Paylaşımı Bitiyor

Güncelleme:

Miras kalan tarım arazilerinin 'resmi olarak' paylaşımını kolaylaştırmak için iki yıl önce çıkarılan ve vergi muafiyetleri sağlayan yasal düzenlemenin süresi 15 Mayıs'ta doluyor.

Miras kalan tarla, bağ, bahçe, zeytinlik gibi tarım arazilerinin ücretsiz paylaşımı için tanınan sürenin dolmasına iki gün kaldı.

TARIMSAL ARAZİLER İÇİN MUAFİYET KANUNU ÇIKARILMIŞTI

Tapu harcı ve damga vergisi nedeniyle mirasçılar, tarımsal arazilerin paylaşımını yapamıyordu. Sorunu çözmek için iki yıl önce çıkarılan yasal düzenlemeyle, mirasçıların müşterek yaptıkları intikal talepleri tapu harcı ve damga vergisinden muaf tutulmuştu.

MUAFİYET İÇİN SON GÜN 15 MAYIS

Son tarih 15 Mayıs 6537 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapan Kanunla, 15 Mayıs 2014 tarihinden önce gerçekleşen ölümlerde miras yoluyla yapılacak devir veya paylaşım işlemleri tapu harcından iki yıl süreyle muaf tutuldu. Bu muafiyetten yararlanmak isteyen varislerin, 15 Mayıs'a kadar tarım arazilerinin kayıtlı olduğu tapu müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.

RIZA-İ TAKSİM SÖZLEŞMESİ İLE YAPILIYOR

Varisler başvuruyu kendileri veya kanuni temsilcilerinin (avukat veya vekalet verilen kişi) kendi aralarında düzenlemiş oldukları Rıza-i Taksim Sözleşmesi, Murise ait Veraset İlamı veya Noterden alınan Mirasçılık Belgesiyle yapabiliyor.

HÜKÜMETİN SÜRE UZATMA YETKİSİ VAR

Tarım arazilerinin yoğun olduğu illerde tapu müdürlüklerinin önünde sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşuyor. 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununa eklenen geçici 5. madde Bakanlar Kuruluna 15 Mayıs 2016 tarihinde dolan muafiyet süresini iki yıl uzatma yetkisi veriyor. Ancak AK Parti'de alınan olağanüstü kongre kararı sonrasında kurulacak 65. hükümetin bu yetkiyi kullanıp kullanmayacağı şimdilik bilinmiyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

AK Parti Taksim Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (5)

anka:

sülük gibi yapışıyor akp herşeyden vergi koparıyor suriyelileri besliyor hain parti türkyeden topla dünyaya dağıt akpye oy atanlarda hain para onlardan çıkar zararını onlar çeker umarım

27
1
yanıtYanıtla
Oz:

Paralar suyunu çekti ha!! Mirastanda pay isterük! Bu zorunlu deprem vergisi ne oldu gecici diye diye kaldı milleti sömür sömür bitiremediniz!

25
2
yanıtYanıtla
.:

mirasa da vergiiii ohhh sen önce doguda pkklıların ödemedigi kaçak elektirigin parasını al mazotu fakire 3. 50 den verdigin gibi zengine de 3. 50den versen ama yatı ile geldiginde 2. 48e veriyorsun sonra da gel VERGİ DE OSMANLI DA BU YÜZDEN YIKILDI TMM VERGİ VERELİM DE ALNIMIZDA ENAYİ Mİ YAZIYOR ELİN ADAMININ ASGARİ ÜCRETİ 4 MİLYAR GİT BAK BAKALIM ALMANYANIN ÇÖPÇÜSÜ BMW YE BİNİYOR TOPLANAN VERGİLER BİLALE GEMİ OLUYOR . . .

22
1
yanıtYanıtla
amasyalı:

oh olsun bu millete oylar tayyibe vergiler bilaleee

3
0
yanıtYanıtla
ergin:

ALIN ALIN ZATEN MERHUMDAN HER YIL YAŞARKEN VERGİ ALDINIZ ÇOLUĞUNA BIRAKIRKENDE ALIN SONRA BIRAKTIĞI KİŞİDENDE ALIN HARACINIZI HEP ALIN SAKIN VERMEYİN NE BÜYÜK DEVLET AMA İMF YE BORÇ VARKEN BU HALK DAHA MUTLUYDU

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title