Haberler

Zonguldak'ta Vergi Rekortmenlerine Plaket Verildi

Güncelleme:

Zonguldak'ta Vergi Haftası nedeniyle kurumsal ve gelir vergisi rekortmenlerine plaket verildi.

Zonguldak'ta Vergi Haftası nedeniyle kurumsal ve gelir vergisi rekortmenlerine plaket verildi.

Zonguldak'ta Vergi Haftası nedeniyle bir tören düzenlendi. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Konferans Salonunda düzenlenen Vergi Rekortmenleri Plaket törenine Zonguldak Valisi Ali Kaban, Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar, Zonguldak Belediye Başkan Vekili Kemal Cangöz, Zonguldak Tugay Komutanı Albay Ergün Özgür, daire müdürleri ve işadamları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar bir önceki yıla göre yüzde 19 tahakkuk artışı ve yüzde 18 tahsilat artışı gerçekleştiğini ifade etti. Bayar şunları söyledi:

"Başkanlığımızın faaliyet alanında 5 vergi dairesi 2 mal müdürlülüğü gelir birimi bulunmaktadır. Başkanlığımızda bugün itibari ile 16 merkez atamalı, 281 il atamalı olmak üzere, toplam 297 personel görev yapmaktadır. Vergi dairesi başkanlığımızın yetki alanında bugün itibari ile; 23 bin 65 gerçek usul gelir vergisi, 7 bin 756 basit usulde gelir vergisi, 2 bin 383 kurumlar vergisi olmak üzere toplam 34 bin 104 mükellefimiz bulunmaktadır. Ayrıca motorlu taşıtlar vergisinde 123 bin 560 mükellefimiz bulunmaktadır. 2013 yılı sonu itibari ile vergi gelirleri tahakkukumuz 2 milyar 187 milyon 391 bin 869 TL, vergi gelirleri tahsilatımız, 1 milyar 760 milyon 357 bin 901 TL, toplam bütçe gelirleri tahakkukumuz 2 milyar 619 milyon 838 bin 886 TL, toplam bütçe gelirleri tahsilatımız 1 milyar 843 milyon 638 bin 502 TL'dir"

Zonguldak Valisi Ali Kaban yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Büyük bir cesaretle parasını büyük risklere rağmen yatırıma aktaran ve hakikaten karların alabildiğine düştüğü dünyada büyük çabalarla başka bir konuda daha dolay para kazanabilmek varken büyük zorluklara katlanan sanayicilerimizi, ticaret ehlini ziyaret ettiğimde onlara şunu söylüyorum, biz sizin en büyük ortağınızız, hakikaten baktığımızda vergiyle devlet sanayicinin, ticaret ehlinin en büyük ortağı. Yerine göre bir hayli yüksek oranlara varan vergilerle belki de en karlı ortak biziz. Çünkü kar üzerinden ortak oluyoruz zarar ettiğinde de hiçbir şeye karışmıyoruz. Mal canın yongası demişler vermek kolay değil, bugün burada plaketle ödüllendireceğimiz hemşerilerimiz vermekten çekinmemişler bıkmamışlar ve dereceye girmişler kendilerine teşekkür ediyoruz. Bir diğer taraftan da kamu maliyesinde harcamaların yapılabilmesi ancak toplanan vergiler üzerinden oluyor. Yaptığımız iş kutsal bir iş hakikaten vergi kutsal bunu sakınmadan çekinmeden, gönül huzuru içerisinde veren vergilerini veren sanayicilerimize teşekkür ediyorum, nice vergi haftalarında buluşmayı umut ediyorum."

Daha sonra kurumlar vergisinde birinci sıra Çanakçılar Seramik Sanayi ve Ticaret AŞ, ikinci sıra Yurtbay Seramik - Sanayi ve Ticaret AŞ, üçüncü sıra ise Özel Ereğli Arkaz Sağlık Hizmetleri Ticaret Limited ŞTİ şeklinde sıralandı. Gelir vergisinde ise birinci sırayı Yusuf Konya, ikinci sıra Gökhan Demir, üçüncü sırada ise Akın Tataoğlu kendine yer edindi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Kaban Zonguldak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title