Haberler

Vergi Rekortmenlerine Ödülleri Törenle Verildi

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca geleneksel olarak her yıl kutlanan ve bu yıl 25.’si düzenlenen Vergi Haftası kutlamaları etkinlikleri çerçevesinde Kilis’te 2013 yılı gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerine plaket ve hediyeleri törenle verildi.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca geleneksel olarak her yıl kutlanan ve bu yıl 25.'si düzenlenen Vergi Haftası kutlamaları etkinlikleri çerçevesinde Kilis'te 2013 yılı gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerine plaket ve hediyeleri törenle verildi.

Alaeddin Yavaşça Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene; Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Vali Yardımcısı Tolga Toğan, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, Defterdar Tahir Gök, daire amir ve müdürleri ile işadamları katıldı.

Törende konuşan Defterdar Tahir Gök, kamu harcamalarına vatandaşların gönüllü katılımını amaçlayan modern vergi sistemlerinde vergilerin, gelir, servet ve harcamalar üzerinden alındığını belirtti.

Vali Tapsız, tüm vergi mükelleflerine seslenerek, "İlimizin, ülkemizin gelişmesine ve güçlenmesine önemli katkılarda bulunan siz değerli arkadaşlarımla bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum" dedi.

Vali Tapsız, "Bir ili, bir bölgeyi güçlü yapan, bir ülkeyi kuvvetli yapan, bir ülkenin önünü açan en büyük sermaye müteşebbis ve iş adamlarıdır. Bu ülkede, üretim adına, yatırım adına, hizmet adına taş üstüne taş koyan değerli işadamlarımıza minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek, boynumuzun borcudur. Bir ülkede ekonomik kalkınma ve refah düzeyinin artmasının en önemli gereklerinden biri vergi gelirleridir. Her bireyin mali gücü oranında kamu harcamalarına katılması, ülkenin kalkınmasını hızlandıracaktır" diye konuştu.

Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi gerek bireysel, gerekse kurumsal bazda vergi yükümlülüklerinin yerine getirilmesi için, teknolojik imkanları en üst düzeyde kullandığından bahseden Tapsız, "Çağdaş devlet vergiyi planlı bir biçimde, rasyonel, verimli, yüksek kalitede kullanmak, hizmet sunmak, adil bir şekilde katılımcılık ve hesap verebilirlik ölçüsünde harcamakla yükümlüdür" şeklinde konuştu.

Vali Tapsız, "Kilis ilimizde gerçek usulde 14.201, Kurumlar Vergisi Mükellefi ise 1.582 olmak üzere toplam 15 bin 783 mükellef mevcuttur. 2013 yılı sonu itibariyle tahakkuk-tahsilat oranı yüzde 59 ile 81 il içerisinde 79. sırada yer almıştır. Kilis'te özel sektörün yatırım yapma arzusunu geliştirmek, iş kurmak ve işini geliştirmek isteyen vatandaşların önündeki engelleri kaldırmak, idare olarak üzerinde önemle durduğumuz noktalardan en önemlisidir. Ülkemizdeki ve dünyadaki değişimleri takip eden, yeni projeler üreten, istihdam oluşturan, bilimi, teknolojiyi kullanan ve ilimizin potansiyelini kullanıp kalkınması için ileriye götürmesi için çabalayanları desteklemeye her zaman hazırız. Bizler devlet ve vergi verenler hepimiz bir aileyiz. Siz yaşayacaksınız ki millet de yaşayacak. Devletimiz de bu milletin kazançlarından elde edilen her kuruşu çok kutsal olan milletin hakkını en iyi şekilde hizmete dönüştürmek için gayret sarf edecektir. Bu konuda devletimiz de şeffaf, adil, süratli bir şekilde bunları hizmete dönüştürecektir. Mükelleflerimizin kazançlarının bol ve bereketli olmasını diliyoruz. Bol kazanacaksınız ki bol verebilesiniz. Bizler şu konuda artık kararlı olmalıyız; Enerjimizi boşa harcamamak. Enerjisini halkının, vatandaşlarının mutluluğu için, refahı için ilinin ve bölgesinin kalkınması için harcamak. Onun için hepimizin iyi niyetli olarak seferber olmamız, elbirliği içerisinde olmamız gerekir.Günlük tartışmalar yerine, Kilis'i ilgilendiren meseleler söz konusu olduğunda, herkesin dayanışma içerisinde olması gerektiğine inanıyorum. Kilis maddi ve manevi birikimiyle birlikte kabuğunu kırma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Kilis olarak geldiğimiz mesafeyi yeterli görmüyorum, daha yapacağımız çok iş var. Kilis'in sahip olduğu ekonomik potansiyelinin, kültür zenginliğinin de ülkemize, dünyaya gösterilmesi, tüm Türkiye ve dünyayla rekabet edebilir hale getirilmesi gerekmektedir."

Yapılan konuşmaların ardından Kilis'te, sıralamaya giren Kurumlar Vergisi rekortmenleri 1. Şekeroğlu Baharatçılık Gıda San. Tic. Ltd. Şti 2. Dağaçıkan Petrol Ürünleri Taş Gıda İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti 3. Avşaroğlu Tar Mak. Otomotiv Gıda Nak Taahinş. San. ve Tic. Ltd. Şti. Yıllık Gelir Vergisi rekortmenleri 1. Ahmet Hangillioğlu, 2. Macit Bozkaya, 3. Mehmet Sarıca'ya plaketleri Vali Süleyman Tapsız tarafından verildi. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Maliye Bakanlığı Alaeddin Yavaşça Süleyman Tapsız Kilis Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title