Haberler

Vergi Haftası

Adana'da, 2014 yılı gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerine ödülleri törenle verildi.

Adana'da, 2014 yılı gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerine ödülleri törenle verildi.

Gelir İdaresi Başkanlığı Mükellef Hizmetleri Daire Başkanı İlhan Karayılan, 27. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında bir otelde düzenlenen törende, ülkenin ekonomik ve mali yönden güçlendirilmesinde en temel kaynağın vergiler olduğunu söyledi.

Bütçe gelirlerinin yüzde 85'ini vergi gelirlerinin oluşturduğunu ifade eden Karayılan, geçen yıl 407 milyar lira vergi geliri toplanırken önümüzdeki yılda tahmini bütçede de 459,2 milyar liralık vergi geliri toplanmasının planlandığını kaydetti.

Elektronik ortamda vergi uygulamalarının öncelikleri olarak yer aldığına dikkati çeken Karayılan, şunları söyledi:

"Mükelleflerimizin 2005'ten bu yana büyük oranda vergisel temel işlemleri elektronik ortamlarda cereyan etmekte. Beyanname verme, ödeme, bildirimlerde bulunma gibi. Bunlar büyük ölçüde mükelleflerimizin zaman ve emek tasarrufunu sağlayan gelişmeler oldu. Bu faaliyetler gittikçe artmakta. Geçen seneye kadar sadece kira gelirlerinde hazır beyan sistemi vardı. 4 kazanç biriminde de başladı. 2007'de bizim 837 bin kira geliri beyanında bulunan mükellef sayımız varken bu sayı 2011'den sonraki kazanç dönemi için elektronik ortam uygulamaya girer girmez 2015'e kadar 1 milyon 323 bin kişiye ulaştı. Yaklaşık 500 bine yakın bir artış oldu. İnsanlarımız bu sitemi kullanarak bazıları hakikaten vermek istedikleri halde zorluğu düşünerek veremeyen insanlar vardı. Dolayısıyla bu tür uygulanabilir sistemler geliştirdikçe mükelleflerimizin katkısı daha da artmakta."

Vali Mustafa Büyük de yatırım yapan, üreten, istihdam sağlayan ve bunun yanında devletine olan sorumluklarını da yerine getiren, vergisini ödeyen herkese şükranlarını sunduklarını belirtti.

Verginin gerekçelerinin herkesin farkında olduğunu ifade eden Büyük, "Önemli olan bunun olumlu bir motivasyona dönüşmesi, mutluluğa sebep olması ve şehrimizin ihtiyaç duyduğu olumlu hava içerisinde gelişmeye, büyümeye katkı sağlayan, istihdamı artıran bir fonksiyonu da icra etmesidir" dedi.

Konuşmaların ardından kurumlar vergisinde Adana Çimento Sanayi, Amylum Nişasta Sanayi, Bossa Ticaret ve Sanayi, Özmaya Sanayi, Eksoy Kimya Sanayi, Ak-Eli İnşaat, Oğuz Tekstil ve Gürsoy Yem Sanayi firmaları temsilcileri ile gelir vergisinde Bülent Özler, Bülent Gizer, Nevzat Gizer, Secattin Maraşlıoğlu, Saadettin Gen, Tuncay Turhan, Ahmet Oktay Turhan ile Hünkar Adalı'ya ödülleri verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Gelir İdaresi Başkanlığı Mustafa Büyük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title