Haberler

Vergi Danışmanı Demir, Almanya'da Vergiden Düşürülebilecek Kalemleri Hatırlattı

Vergi Danışmanı Demir, Almanya'da vergiden düşürülebilecek kalemleri hatırlattı

Almanya'nın Köln ketinde, vergi danışmanı olarak hizmet veren Ali Demir, vergi beyannamesi vermeyen çalışanlardan ötürü her yıl 9 milyar Euro'nun devlete kaldığını söyledi. Demir, çalışanların kimi zaman vergiden düşürülebilecek kalemler konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığına dikkati çekti. Vergi Danışmanı Ali Demir'in verdiği bilgiye göre, Türkiye'den borçlanarak emekli olmak için Sosyal Güvenlik Kurumu SGK'ya yatırılan primler Almanya'da vergiden düşürülebilir. Çocukları Türkiye'de eğitim görenler eğer çocuk parası almıyorlarsa, o çocuğun eğitim masraflarını vergiden düşürerek vergi iadesi alabilirler.

EVDEKİ İŞSİZ ÇOCUKLAR

Vergi beyanında bulunanların çoğu zaman gözden kaçırdığı giderlere Ali Demir şu örnekleri verdi 'Eğer burada işsiz çocukları varsa ve bu çocuklar için çocuk parası almıyorlarsa 8 bin 130 Euro kadar bir bakım parasını vergiden düşürebiliyorlar. Bunun için ödenen ev kirası, telefon parası, elektrik parası gibi giderleri toplayarak evde yaşayanların sayısına bölüyoruz. Ortaya çıkan rakam işsiz çocuğa bakım parası olarak düşürülüyor. Ayrıca ayda 350 Euro Hartz IV dediğimiz yeme içme parası. Bunun için herhangi bir belge toplamalarına filan gerek yok sadece işsiz gencin iş aradığını ispat etmesi gerekir. İş ajansına uğrayarak meslek eğitim yeri veya iş aradığını beyan etmesi yeterli.ö

İŞÇİLİK GİDERLERİ

Evde yapılan tamiratlarda işçilik giderlerinin vergiden düşürülebileceğini hatırlatan Demir, 'Bunun yanı sıra örneğin mobilyaların montajında da işçilik paraları vergiden düşürülebilir. Tabii bunun için işçilik parasının faturada ayrı yazılması gerekir. Otomobilinizi tamir ettirdiğinizde de işçilik giderini vergiden düşürmek mümkündür. Yeter ki, faturada ayrıca yazılmış olsun. Düğün yaptığınızda düğün salonlarına ödenen parada da işçilik paraları vardır. Bu da faturaya ayrı yazılmalıdırö diye konuştu.

ENGELLİLER İÇİN YAPILAN MASRAFLAR

Engellilerin durumuna da değinen Ali Demir, 'Engelli eşi veya çocuğu olanlar engelli kişi için yaptıkları her türlü masrafı vergiden düşürebilirler. Tatile gittiğinizde engelli kişi için aldığınız uçak bileti, otel gideri, onun kullanması için aldığınız her türlü araç- gereç, özel bir kıyafet giymesi gerekiyorsa bunun masrafı vergiden düşürülür. Yine engellinin gelişimi için yapılan destekleyici veya yetenek geliştirme kurslarının masrafları da gider olarak gösterilebilirö dedi.

Ali Demir, çalışanların 2011, 2012, 2013 ve 2014 yılına ait vergi denkleştirmelerini şu an yaptırabileceklerini ifade etti. Vergi beyanında bulunma zorunluluğu olanlara da, maliye ile sorun yaşamadan, mutlaka beyanda bulunmaları çağrısı yapan Demir, 'İşverenlerin çalışanlara yaptıkları ödemelerin hepsi maliyeye bildiriliyorö diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Köln Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title