Haberler

Vergi Dairelerinde "Ilk Taksit" Yoğunluğu - Edirne/kırklareli/

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Vergi dairesinden genel görüntü Yapılandırma için taksit ödemeye gelen vatandaşlar genel Detay görüntü EDİRNE / KIRKLARELİ / TEKİRDAĞ - Vergi borcu yapılandırılmasında ilk taksitin son günü olması nedeniyle vergi daireleri veznelerinde yoğunluk yaşandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Vergi dairesinden genel görüntü

Yapılandırma için taksit ödemeye gelen vatandaşlar genel

Detay görüntü EDİRNE / KIRKLARELİ / TEKİRDAĞ - Vergi borcu yapılandırılmasında ilk taksitin son günü olması nedeniyle vergi daireleri veznelerinde yoğunluk yaşandı.

Her türlü vergi ve vergi cezaları, gecikme faizleri ve zamları, gümrük vergileri, trafik, askerlik, nüfus, seçim, karayolu geçiş ücreti RTÜK idari para cezaları, Yurt-Kur öğrenim ve katkı kredisi borçları, SGK ve belediyelere borçlar ya düzenleme kapsamında borcunu yapılandıran mükellefler ilk taksitin yatırılma süresinin son günü için vergi dairelerine geldi.

Bugün 21.00'a kadar açık kalacak vergi dairelerinde yoğunluk olduğu gözlendi. Yapılandırma sürecinde taksitler iki ayda bir ödenecek.

Edirne Vergi Dairesinde vergi borcu yapılandırılmasına yapan vatandaşlardan Yusuf Sağlık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vergi yapılandırmasının vatandaşlara nefes aldırdığını söyledi.

Taksitlendirme veya peşin ödeyen vatandaşlara kolaylıklar sağlandığını belirten Sağlık, "Peşin ödediğimiz zaman devlet borcun faizinden vazgeçmiş çok iyi olmuş. Buda bize avantaj oldu. Borcumuzun üzerine faiz binmişti ödeyemiyorduk ama şimdi bu imkan sunulduğu için devletimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Fatih Candan ise iş yeri vergisini yapılandırdığını anlattı. Vergi yapılandırmasıyla biriken borcunu ödediğini anlatan Candan, devletin vatandaşa kolaylık sağladığını aktardı.

Vatandaşlardan Ayhan Bülbül de yapılandırma için başvuruda bulunamadığını ifade etti. Vergi yapılandırmasının uzatılmasını talep eden Bülbül, "Biz yeni düzenleme gelirse ödememizi yapacağız. Devletimiz vergiyle kalkınır" dedi.

Kırklareli'nde bir çok vatandaş vergi ve vergi cezaları, gecikme faizleri ve zamları, gümrük vergileri, trafik, askerlik, nüfus, seçim, karayolu geçiş ücreti RTÜK idari para cezaları, YURT-KUR öğrenim ve katkı kredisi borçları, SGK ve belediyelere borçlar ya düzenleme kapsamında borcunu yapılandıran mükellefler ilk taksitin yatırılma süresinin son günü için vergi dairelerine geldi.

Bugün 21.00'a kadar açık kalacak vergi dairesinde yoğunluk olduğu gözlendi.

Kırklareli Vergi Dairesi'nde vergi borcu yapılandırılmasına yapan vatandaşlardan İsmet Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılandırma kanunu ile borçlarını ödeme imkanı bulduğunu söyledi.

Kanunu olumlu karşıladıklarını belirten Aydın, kanunun hazırlanmasında emeği geçen devlet yetkililerine teşekkür etti.

Trafik cezası borcunu yapılandırmak istediğini aktaran Aydın, iş yoğunluğu nedeniyle son güne kaldığını ve vergi dairesindeki kuyruğu görünce son güne bırakmanın pişmanlığını yaşadığını aktardı.

Yaklaşık 40 dakikadır sıra beklediğini aktaran Aydın, daha 30 dakika bekleyeceğini ön gördüğünü sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Fatih Candan İsmet Aydın Kırklareli Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title