Haberler

Vergi Cennetinden Türklere Yatırım Çağrısı

Güncelleme:

1.4 milyon turist çeken Turks&Caicos Adaları'nın maliye yatırım bakanı Misick, "Zengin turist geliyor. Kurumlar ve gelir vergimiz yok.Türkiye'den yatırımcı bekliyoruz" dedi

İngiltere'ye bağlı olan ama kendi hükümeti bulunan Karayipler'deki Turks&Caicos Adaları'nın maliye, ticaret ve yatırım bakanı Charles Washington Misick, başta turizm yatırımcıları olmak üzere Türkiye'den yatırımcıları ülkesine davet etti. 30 bin nüfuslu ve yaklaşık 600 kilometrekare büyüklüğünde takımadalardan oluşan ülkesinin her yıl toplamda 1.4 milyon turist çektiğini anlatan Misick, "Bunların 1 milyonu kruvaziyer gemileriyle uğrayanlar. 400 bini ise adaya kalmaya geliyor. Bu 400 bin açısından zengin turiste hizmet veriyoruz. Gemiler sadece bir limanımıza geldiği için kalmaya gelenler yolcularla karşılaşmıyor. En fazla turisti ABD ve Kanada'dan çekiyoruz" dedi. Ülkesinde kurumlar ve gelir vergisi olmadığına dikkat çeken Misick, "Kamu arazilerini turizm geliştirme projeleri için uzun vadeli tahsis edebiliyoruz. Sınırlı olsa da kumar turizmine izin var. Altyapı projeleri ve inşaat malzemelerinde de Türkler'i bekliyoruz" diye konuştu.

OTEL SAHİBİ TÜRK

Ülkesinde Türklerin ortak proje yaptığı Katar'dan çok sayıda yatırımcı olduğunu anlatan Misick, "Katarlılar su şirketimizde hissedar konumunda. Adalarda yaşayan Türkler de var. Ancak en büyük Türk yatırımcı otelleri bulunan ve Kanada'da yaşayan bir müteahhit" bilgisini verdi. Kendilerinin bir turizm ekonomisi olduğunu ve off-shore bankacılığın çapının ufak olduğunu anlatan Misick, "Miami'den uçakla 1 saat 25 dakika uzaklıktayız. THY ile görüşüp Miami uçuşlarının bize sefer yapan şirketlerle kod paylaşımı için yardımlarını istedik" dedi.

'KINAY'IN BAŞINA GELEN TALİHSİZLİKTİ'

Türkiye'yi her şey dahil sistemiyle tanıştıran turizmci Cem Kınay'ın yapmak istediği yatırım yüzünden ülkesinde rüşvetle suçlanması ve hakkında kırmızı bülten çıkarılmasını sorduğumuz Misick, "Kınay'ın başına gelen talihsizlikti. Aynı zamanda Karayipler'de emlak balonunun patladığı bir dönemde bu sorunu yaşadığına dikkat çekerim. O olayda çok sayıda kamu görevlisi de suçlandı. Hâlâ devam eden bir süreç olduğu için daha fazla yorum yapamam. Maalesef Kınay adalardan ayrılmak zorunda kaldı" yanıtını verdi.

TURKS ADINI KAKTÜSTEN ALIYOR

-Resmi söyleme göre ülkenin isminin başındaki Türkler anlamındaki Turks, üzerinde kırmızı bir kavuğa benzeyen çiçeği bulunan bölgeye özgü kaktüsten geliyor.
-Ülke aralarında 30 kilometre genişliğinde bir boğaz bulunan Turks adaları ve Caicos adalarından oluşuyor. Turks, adını aldığı kaktüslere ev sahipliği yapıyor. En büyük adanın adı da 'Büyük Türk' anlamına geliyor.
-Adalarda sadece halka açık plajların sayısı 300 adet. Adaların çoğunluğunda yaşam yok. Misick, "Gelenlerin bir tekne kiralayıp, boş bir adaya pikniğe gitmesini tavsiye ederim" dedi.
-Adalarda dünya yıldızlarının evleri yer alıyor. Aralarında Bruce Willis, Keith Richards gibi isimler bulunuyor. (Kaynak:Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Karayipler Türkiye Kanada Dünya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

davut:

bu adalara gitmek için vize gereklimi yetkililer bunuda belirtirlerse iyi olur .

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title