Haberler

Vergi Borcu Olanlara Kolaylık

Güncelleme:

Vatandaşlar 1 Aralık gününe kadar, vergi ve diğer borçları için ödeme kolaylığı sağlayan yasadan yararlanabilir.

Bir süre önce Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanlığına atanan Seyfettin Baysal, torba yasa ve vergi borçlarıyla ilgili bilinmeyenleri anlattı.

Vergi borcu olan mükelleflere, her yönden büyük kolaylıklar sağladıklarına dikkati çeken Seyfettin Baysal, şunları söyledi:

"Ekonomik ve mali zorluklar nedeniyle borçlarını ödeyemeyen mükelleflere Bakanlığımızca, 6552 sayılı 'İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun' ile ödeme kolaylığı getirilmiş olup, söz konusu Kanun 10.09.2014 tarihli ve Mükerrer 29116 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair 6552 sayılı kanun ile Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığına bağlı vergi dairelerince tahsil edilen vergi ve cezalardan 30.04.2014 tarihinden önceki dönemlere ait olan borçlarla ilgili yapılandırmalara gidildi.
VERGİ ve CEZALARDAN 30.04.2014 TARİHİNDEN ÖNCEKİ DÖNEMLERE AİT OLAN; 1) Beyana dayanan vergilerde 30.04.2014 tarihine kadar verilmesi gereken beyannameler. 2) 2014 yılına ilişkin 30.04.2014 tarihinden önce tahakkuk eden MTV gibi vergi alacakları. 3) 30.04.2014 tarihinden önce yapılan tespitlere ilişkin vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezaları. 30.04.2014 tarihinden önce verilen; Askerlik Para Cezaları, Seçim Para Cezaları, Nüfus Para Cezaları, Karayolları Kanuna Kaçak Geçiş Ücreti Para cezalar, Karayolları Taşıma kanuna göre verilen Para cezaları, RTÜK tarafından verilen Para Cezaları. 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Hakkındaki Kanun Hükümlerine göre vergi dairelerince takip edilen ve vadesi Kanunun yayımlandığı 11.09.2014 tarihi itibariyle vadesi geldiği halde ödenmemiş yada ödeme süresi devam eden asli ve feri amme alacakları; Ecrimisil, Öğrenim Kredisi, Katkı Kredisi. Haksız Yere Yararlandırılan Destek Ödemeleri ve benzeri borcu olan mükellef ve borçlu vatandaşların bu borçlarının asıllarının tamamına uygulanacak. Yurt İçi ÜFE oranı esas alınarak belirlenen tutar iki ayda bir taksit ödemek suretiyle; 6 taksit 12 ayda, 9 taksit 18 ayda, 12 taksit 24 ayda, 18 taksit 36 ayda ödenebilecektir'.

Kapımız Herkese Açık

Kapılarının herkese açık olduğunu belirten Baysal, "Vatandaşlarımız diledikleri zaman gelip bizlerle sorunlarını paylaşabilirler. Olanaklar dahilinde vergi borçlarının tahsili konusunda, elimizden gelen bütün çabayı sarf ederiz" dedi.

"Bu şekilde ödeme planına bağlanan Alacaklara uygulanan gecikme zammı, gecikme faizleri gibi fer'i Alacakların tamamı, usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının yüzde 50'sinin tahsilinden vazgeçilecek" diyen Baysal, şöyle devam etti:

Ayrıca haklarında yapılan icrai takip işlemleri durdurulabilecektir. Taksitlendirilen borçlar için Kredi kartları ile ödeme imkanları bulunmaktadır. Borçlular için önemli bir imkandan yararlanmak için mükelleflerin ve borçluların en geç 01.12.2014 tarihine kadar ilgili vergi dairelerin ve malmüdürlüklerine müracaat etmeleri önem arz etmektedir.

1 Aralık Son Tarih

655 sayılı yasayla vergi dairelerine, vergi ve diğer borçlardan borçları bulunan vatandaşlarımızın önemli bir fırsat ve ödeme kolaylığı sağlayan bu yasadan yararlanmaları için, 1 Aralık tarihine kadar müracaat etmeleri gerekiyor. Ancak son güne bırakmadan, bir an önce başvuru yapılmasını tavsiye ediyoruz. Bizzat veya taahhütlü posta veya Aps ile başvuruda bulunmaları halinde, söz konusu kanunların sağladığı kolaylıklardan yararlanabilecekler. Vatandaşlarımız mesai günlerinin dışında, cumartesi ve Pazar günleri de saat 08.00 ile 13.00 Arasında vergi dairelerimize başvurabilirler. Ayrıca Mükellefler, http://www.gib.gov.tr internet adresi üzerinden de başvuru yapabilirler"

Kaynak: Temsilci / Güncel

Maliye Bakanlığı Diyarbakır Gazeteler Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title