Haberler

Venezuela'da Kabine Değişikliği

Güncelleme:

Venezuela kabinesinde yapılan yeni düzenlemeyle Petrol ve Maden Bakanlığı ile Ekonomiden Sorumlu Devlet Başkanı Yardımcılığına 2 yeni isim getirildi.

Venezuela kabinesinde yapılan yeni düzenlemeyle Petrol ve Maden Bakanlığı ile ekonomiden sorumlu Devlet Başkanı Yardımcılığına iki yeni isim getirildi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicola Maduro, Petrol ve Maden Bakanlığını ve ekonomiden sorumlu Devlet Başkanı Yardımcılığı görevini sürdüren Rafael Ramirez'i görevden alarak, yerine iki yeni isim atadı. Petrol ve Maden Bakanlığına atanan isim Hugo Chavez'in kuzeni Asdrubal Chavez olurken, ekonomiden sorumlu Devlet Başkanı Yardımcılığı görevine Maliye Bakanı Rodolfo Marco atandı.

Venezuela'nın devlet petrol şirketinin 2002'den beri başkanı olan Ramirez, bu görevini de Eulogia de Pino'ya bıraktı.

Rafael Ramirez, Dışişleri Bakanı ve dış politikadan sorumlu Devlet Başkanı Yardımcılığına getirildi. Dışişleri Bakanı Elias Jaua ise kabinede Toplumsal Hareketler Bakanı olarak görev yapacak.

Başkan Maduro, kabinede yaptığı değişiklikle yüksek suç oranı, yüzde 60 enflasyon ve temel gıda eksikliğinin yol açtığı sokak gösterilerinin neden olduğu siyasi ve ekonomik krizle mücadele etmeyi planlıyor.

Dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahip Venezuela'da Devlet Başkanı Maduro, eski Devlet Başkanı Hugo Chavez'in ölümünün ardından 15 Nisan 2013'te yapılan seçimle iktidara gelmişti. Uyguladığı politikalar, yüksek enflasyon ve artan şiddet olayları nedeniyle eleştirilen Maduro, hükümet karşıtları tarafından 12 Şubat'ta başlayan ve bir aydan uzun süren sokak gösterileriyle protesto edilmişti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Hugo Chavez Venezuela Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title