Haberler

Venezuela'da 14 Yaşındaki Öğrencinin Ölümü

SAO Venezuela'nın batısında düzenlenen hükümet karşıtı gösteride başından vurulan 14 yaşındaki öğrencinin ölümüyle bağlantılı olarak bir polis memuru gözaltına alındı.

SAO Venezuela'nın batısında düzenlenen hükümet karşıtı gösteride başından vurulan 14 yaşındaki öğrencinin ölümüyle bağlantılı olarak bir polis memuru gözaltına alındı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, 23 yaşındaki polis memuru Javier Mora Ortiz'in, San Cristobal'da düzenlenen hükümet karşıtı gösteri sırasında, 14 yaşındaki öğrencinin ölümüyle bağlantılı olarak suçlandığı bildirildi.

Gösteride başından aldığı kurşun yarası sonucu hayatını kaybeden öğrencinin adının Kluivert Roa olduğu açıklandı.

Görgü tanıkları, Roa'nın gösteriye katılmadığını, aksine polisin kendisine taş atan göstericilere müdahalesi sırasında silah seslerinin duyulması üzerine bölgeden kaçmaya çalıştığı belirtildi.

Gösteri sırasında çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtilirken, Venezuela İçişleri ve Adalet Bakanı Carmen Melendez, olayı kınayarak adaletin tecelli etmesi için her şeyi yapacaklarını, cinayetin cezasız kalmayacağını söyledi ve eyalette sükunet çağrısında bulundu.

Dün basında yer alan bir fotoğrafta, bir adam yerde yatan öğrencinin kanamasını durdurmaya çalışırken görüntülenmişti. NTN24 haber portalı da öğrencinin vurularak yere düşmesinin ardından polis memurlarının gence yardım etmeden bölgeden ayrıldığını gösteren bir video yayınladı.

San Cristobal, Venezuela'da geçen yıl düzenlenen ve 40'tan fazla kişinin ölümüyle sonuçlanan hükümet karşıtı gösterilerin başladığı yer olarak biliniyor.

Venezuela'da Caracas Belediye Başkanı Antonio Ledezma'nın, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu darbeyle devirmeye çalıştığı gerekçesiyle gözaltına alınmasının ardından ülkede hafta sonu hükümet karşıtları sokaklara dökülmüştü. Gerilimin arttığı ülkede Maduro'ya halk desteği ocak ayında yüzde 22 oranındaydı. Bu, ekonomik krizin yaşandığı Venezuela'da 16 yıldır iktidarda olan sosyalist yönetime verilen en düşük destek oldu.

Kaynak: AA / Güncel

Venezuela Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title