Haberler

Venedik, Lizbon ve Amsterdam'da Lezzetli Bir Yolculuk

Güncelleme:

Baharat kokusuyla Venedik, Lizbon ve Amsterdam'da lezzetli bir yolculuk: Lezzet Fetihleri

Krondl, Lezzet Fetihleri kitabında tarih boyunca baharat ticaretine damgasını vurmuş üç büyük kenti: Venedik, Lizbon ve Amsterdam'ı anlatıyor. Baharatın tarihi şekillendiren misyonundan ilham alarak oluşturulmuş Lezzet Fetihleri, okuyucuya 'lezzetli, eğlenceli ve meraklı bir yolculuk' sunuyor.

Avrupalıların baharata olan ilgisiyle fetih düşkünlüklerini bağdaştıran Krondl, Lezzet Fetihleri'ni oluştururken yazılı kaynakların yanı sıra sözel kaynaklara da başvuruyor. Hintli karabiber yetiştiricilerinden Venedikli asilzadelere kadar her kesimin anlatısından faydalanan Krondl, Lezzet Fetihleri'nde hem baharat ticaretinin kalbindeki üç kentin tarihini ele alıyor hem de günümüzdeki yeme-içme alışkanlıklarının kökenlerine değiniyor. Coğrafi keşifler, Haçlı Seferleri gibi tarihi olayların da yer verildiği Lezzet Fetihleri, bu dönemdeki baharat kullanımını okuyucuya aktarıyor.
Akademik bir iddiadan ziyade Lezzet Fetihleri, yemek kültürü ve tarihiyle ilgilenenlere eğlenceli bir kent ve yemek kültürü tarihi anlatısı sunuyor. Venedik, Lizbon ve Amsterdam'ın bugünkü yemek kültürü birikimi; tarihsel geçmişleriyle ilişkilendirilerek 'lezzetli tarifler' ve 'baharat rayihaları'yla okuyucuya aktarılıyor.

Michael Krondl bir yemek yazarı, yemek kültürü tarihçisi, sanatçı ve şef. Cooper Union for The Advancement of Science and Art mezunu. New York'ta yaşayan Krondl'un Amerika'da yeme-içme kültürüyle ilgili pek çok makalesi bulunuyor ve New School Culinary Center'da 1988'den bu yana ders veriyor. Around the American Table (1995), The Great Little Pumpkin Cookbook (1999), Sweet Invention: A History of Dessert (2011) ve The Donut: History, Recipes, and Lore from Boston to Berlin (2014) diğer kitapları.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amsterdam Venedik Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title