Haberler

Velilerin 'Parayla Staj' Tepkisi

Denizli'de toplanan bir grup veli, sağlık meslek lisesinde eğitim gören çocuklarının staj yapabilmesi için bir hastanenin kendilerinden öğrenci başına 9 aylık 2 bin 700 lira para istediğini öne sürerek tepki gösterdi.

Denizli'de toplanan bir grup veli, sağlık meslek lisesinde eğitim gören çocuklarının staj yapabilmesi için bir hastanenin kendilerinden öğrenci başına 9 aylık 2 bin 700 lira para istediğini öne sürerek tepki gösterdi. Ödenek olmadığı için paranın staj ücretini karşılamak amacıyla istendiğinin açıklandığını söyleyen veliler; staj yapamayan çocuklarının mesleğe tecrübe eksikliğiyle başladığını dile getirerek, sorunlarının çözülmesini istedi.

Dr. Bekir Sıddık Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin 11'inci sınıflarında eğitim gören öğrencilerin velisi yaklaşık 50 kişi, çocuklarını okulu önünde toplandı. Veliler, stajyer aylık ücreti nedeniyle çocuklarının deneyim kazanacak kurum bulamadığını söyledi. Veliler, çocuklarının staj yapması için Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin stajyer aylığını kendilerinden tahsil etmek istediğini ve 9 ay için kişi başı 2 bin 700 lira istediğini öne sürdü. Çocuklarının deneyim kazanamadığını belirten veliler, staj sorunun çözülmesini istedi. Öğrenci velilerinden Murat Karaağaç, şöyle dedi:

"Stajyerlere 300 TL maaş ödemesi yapılacağından dolayı kurumlar stajyer istemiyor. Çocuklarımız maket üzerinde öğrendikleriyle yarın mesleğe başladıklarında ne denli yararlı olacaklar."

Bir diğer öğrenci velisi Hasan Yağcıoğlu, eğitimde fırsat eşitliğinin ortadan kaldırıldığını söyledi. Bazı özel sağlık meslek liselerinin staj parasını kurumlara yatırdığını ancak, devlet okullarında okuyan öğrencilerin maddi olanaksızlıklar nedeniyle staj yapamadığını söyleyen Yağcıoğlu, "Eğitimde fırsat eşitliği yok. Çocuklarımız bunalıma girdi. Okula gitmek istemiyorlar. Yönetmelikte değişikliğe gidilip, bu sorun giderilmelidir" dedi. Velilerden Hatice Sevim de, şöyle dedi:

"Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde çocuklarımızın staj yapması için okul yönetimi anlaşmaya varmış. Hastane yönetimi, stajyerlere ödenek sağlanamayacağını, bu nedenle öğrenci velilerinin öğrenciye staj boyunca ödenecek olan 2 bin 700 TL paranın hesaplarına yatırılmasını istemiş. Benim bu parayı çocuğum staj yapsın diye ödeyecek durumum yok. Birçok öğrenci velisi bu parayı ödeyemez. Bazı çocuklar hastanelerde staj yaparken bizim çocuklarımız sınıflarında güya staj yapıyorlar. Bu adaletsizlik giderilmelidir."

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmadı. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pamukkale Üniversitesi Hasan Yağcıoğlu Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title