Haberler

Velilere "Karne" Uyarısı

Şehitkamil Hacı Lütfiye Şireci Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Tokmak: "Karne bir sonuç değil, eğitim sürecinin eksiklik ve ihtiyaçlarını ortaya koyan bir ara değerlendirmedir"

Şehitkamil Hacı Lütfiye Şireci Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Mehmet Tokmak, "Karne bir sonuç değil, eğitim sürecinin eksiklik ve ihtiyaçlarını ortaya koyan bir ara değerlendirmedir" dedi.

Tokmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tatil süresinin doğru kullanıldığında çocuğa birçok fayda sağlayabileceğini söyledi.

Tatilin "sınırsız televizyon ve bilgisayar" anlamına gelmediğini vurgulayan Tokmak, bunların kısıtlanmasının çocuğun genel gelişim ve dikkati için gerekli olduğunu ifade etti.

Çocuğun iyi bir tatil dönemi geçirmesi için anne babalara da görevler düştüğünü dile getiren Tokmak, şöyle konuştu:

"Çocukla her dönem ilgili olun ve başarısını sevginizin, ilginizin ölçütü olarak görmeyin. Derslerdeki başarısını çocuğun kişiliği ve hayat başarısı gibi görerek, çocuğa okul başarısı için sürekli baskı uygulamayın. Böyle ilgili bir anne baba olursanız yarıyıl tatilinde çocuğunuza 'ders çalış' diye baskı uygulamanıza gerek kalmayacak ve çocuklar tatilin tadını çıkartacaktır."

Çocuğun karnesinin zayıf olabileceğini, ancak düzeltmesi için zaman verilmesi gerektiğini belirten Tokmak, şu uyarılarda bulundu:

"Çocuğunuzun karnesi zayıf olabilir. Onun kişiliğini incitmeden, yanında olduğunuzu hissettirin. Ona açık kapı bırakın, düzeltmesi için zaman verin. Çocuğunuzun zayıfı var diye ona tatili zehir etmeyin, dinlenmesine fırsat verin. Ancak eksiklerini gidermek için onunla beraber uygun bir plan yapın ve bunu uygulayın."

Ailelerin, karneleriyle ilgili çocuklarının anlattıklarını dinlenmesini isteyen Tokmak, beklentilerini de çocuklarıyla konuşmalarını önerdi.

Öğrencinin başarısında ailenin de önemli bir yeri olduğuna işaret eden Tokmak, "Karne bir sonuç değil, eğitim sürecinin eksiklik ve ihtiyaçlarını ortaya koyan bir ara değerlendirmedir. Çocuğunuzun kişiliği hakkında yargıda bulunma aracı değildir" uyarısında bulundu. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Şehitkamil Yerel Haberler

title