Haberler

Velilere Karne Uyarısı

Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) Genel Koordinatörü Faruk Tatar, velileri karne konusunda uyararak, "Ailelerin karnesi başarısız olan çocukları cezalandırmak yerine motive etmesi gerekiyor" dedi.

Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) Genel Koordinatörü Faruk Tatar, velileri karne konusunda uyararak, "Ailelerin karnesi başarısız olan çocukları cezalandırmak yerine motive etmesi gerekiyor" dedi.

Tatar yaptığı yazılı açıklamada, günümüzde çocukların sadece akademik başarıyla değil, pek çok başarı kriteriyle değerlendirmesi gerektiğini, ailelerin çocuklarının karnelerini değerlendirirken sadece akademik başarılarını göz önüne almaması gerektiğini belirtti.

Ailelerin her karne alımından sonra yaptığı önemli iki yanlışın olduğunu ifade eden Tatar, şunları kaydetti:

"Başarılı karne, abartılı bir şekilde ödüllendiriliyor, başarısız karne ise yine abartılı bir şekilde cezalandırılıyor. Bu iki davranış da çocuğunuzun psikolojik gelişimi açısından oldukça yanlış. Çocuğunuz her iyi yaptığı bir şeyin sonucunda büyük bir hediye, yaptığı her yanlışın arkasından da ceza bekleyecektir. Çocuklarınızı elbette başarılı olduğu zaman ödüllendirin ama bu ödüller abartılı olmasın. Onu sözlerinizle motive edebileceğiniz gibi, hediye olarak tiyatro ya da sinemaya götürebilir ya da bir kitap, hobisi olan bir şeyle çocuğunuzu mutlu edebilirsiniz. Ailelerin karnesi başarısız olan çocukları cezalandırmak yerine motive etmesi gerekiyor."

Tatar, ailenin karnesi başarısız olan çocuğuyla birlikte bir çalışma programı hazırlayabileceğini belirterek, "Bu çalışma programı, çocuğunuzu derse boğmayan, içinde sosyal aktivitesi ve arkadaşlarıyla birlikte geçirecek zamanı olan bir program olabilir. Böylece çocuğunuz 15 günlük tatili hem dinlenme, hem de zayıf derslerini düzeltme açısından verimli kullanmış olacaktır" ifadelerini kullandı.

Faruk Tatar, tatilde öğrencilere mutlaka bir yıl boyunca gördükleri dersleri kısa bir şekilde gözden geçirmelerini, iyi bir tekrar yapmalarını, bol bol kitap okumalarını, bilgisayar oyunlarına günde iki saatten fazla zaman ayırmamalarını, sosyal aktivitesi ve kültürel faaliyeti bol olan yaz okullarına katılmalarını, kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak sertifikalı seminer programlarına, bir günlük kurslara ve öğretici gezilere katılmaları tavsiyesinde bulundu.

Muhabir: Nurhan Çorlu

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA / Eğitim

Tatar Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title